Hrvatski radio

Radio Osijek

Futsal klub Osijek ponovno je prvoligaš

10.07.2020.

15:11

Autor: Krunoslav Inhof

foto facebook Futsal klub Osijek

foto facebook Futsal klub Osijek

Foto: - / -

Futsal klub Osijek ekspresno se vratio u Prvu ligu. Nakon što su, do prekida prvenstva zbog koronavirusa, čvrsto držali prvo mjesto 2. HMNK Istok, prošlog vikenda na kvalifikacijskom turniru prvaka Drugih HMNL osvojili su prvo mjesto i izborili izravan povratak među najbolje hrvatske ekipe.

Ljubitelji malog nogometa, odnosno futsala, od jeseni će u Zrinjevcu ponovno moći gledati prvoligaške utakmice budući da su Osječani nakon jedne sezone boravka u 2. HMNL Istok izborili povratak u Prvu ligu. Predsjednik kluba Tomislav Ciković iznimno je zadovoljan učinjenim iako je uoči završnog turnira u Zagrebu bilo pomalo i straha, pokazalo se neopravdanog: "Na završnom turniru su nas čekale utakmice protiv Murtera i Novog Marofa. Ekipa Murtera je iskusna i ima nekoliko bivših prvoligaških igrača, a cijela se sezona svela na tu jednu utakmicu budući da zbog koronakrize nije bilo uzvratne utakmice kako je prvotno planirano. Zbog toga je postojala mala bojazan iako smo znali da smo kvalitetniji od njih. Nakon što smo pobijedili Murter, poslije je sve bilo lakše i u te smo dvije utakmice pokazali našu kvalitetu", rekao je Ciković.

Murter je svladan sa 5:2, a Novi Marof sa 5:1 i sada slijedi zasluženi odmor i nada kako će se prvenstvo početi kako je i planirano krajem rujna, a do tada se klub treba i pojačati: "Svi ključni igrači koji su nas vratili u Prvu ligu ostat će u klubu. Iako mi imamo dobru bazu što se tiče domaćih igrača, svakako će se trebati pojačati. Moramo ponajprije vidjeti što će nam dozvoliti tržište i budžeti, a cilj nam je dovesti dva-tri igrača koji bi podignuli nivo naše igre kako bismo ostali stabilan prvoligaš", rekao je Ciković i rekao kako je uz ekipu stabilan i Saša Voldin na klupi: "Saša definitivno ostaje na klupi, on se polagano izgradio, dobio potrebno iskustvo i vratili smo pobjednički elan u ekipu. Imamo sad jednu lijepu priču koju se nadamo da ćemo nastaviti i zaokružiti dodatnim uspjesima", rekao je Ciković i dodao kako je cilj dovesti igrače koji će predstavljati prava pojačanja, a prva želja je Brođanin Almedin Bundavica.

I na kraju podsjetnik na sastav koji je izborio povratak u Prvu ligu: vratari Dino Živković, Dino Palinkaš i Niko Tomić, te igrači Robert Nospak, Dražen Čavar, Josip Šalaj, Filip Petrušić, Armando Kajfeš, Goran Dakić, Andrej Pandurević, Nebojša Popović, Denis Šimašek, Matias Mijić i Da Silva.

96539074_2876175252505886_7087111189938831360_n.jpg

96539074_2876175252505886_7087111189938831360_n.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.