Hrvatski radio

Radio Osijek

Gašparac – „Malo se odmaknem od te njegove glazbe!“

14.02.2013.

14:07

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon nastupa na međunarodnom dvoranskom mitingu u Budimpešti Ivan Horvat se vraća u svoju „cijev“ u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Nakon nastupa na međunarodnom dvoranskom mitingu u Budimpešti, gdje je skočio 5,40 metara i prethodno na dvoranskom mitingu u Beču gdje je preletio letvicu na visini 5,51 metara (novi državni rekord) Ivan Horvat se vraća u svoju „cijev“ u osječkoj dvorani Gradski vrt.

 

„Sigurno će biti rekord!“, tvrdi njegov trener Josip Gašparac i dodaje: „Zavisi od temperature hoće li biti 5,55 m ili 5,60 m. Ivan je dobro pripremljen. Ako skoči i 5,40 5,50 biti će opet među prvih 40 na svijetu. Zimski dio sezone priprema je za ljetni dio kada Ivana čeka ekipno prvenstvo Europe, europsko prvenstvo mlađih seniora do 23 godine te u kolovozu svjetsko prvenstvo u Moskvi. „Pred Ivana ne treba stavljati previše. On s motkom ima 5 godina staža, a motkaši najbolje rezultate postižu nakon 10 i više godina“, ističe Gašparac. Gašparac tvrdi i kako je došao trenutak da tehniku uskladi s tjelesnim razvojem te upozorava kako „…ništa ne smije ići na silu, već sve treba podrediti prirodnom slijedu." Ukoliko se sada pogriješi trebat će godina ili dvije da Ivan ponovo dođe u  pravu formu što bi bio strašan gubitak.

 

Gašparac će se i ovaj put „odmaknuti“ od glazbe (Kreator, Slayer, Sepultura, Annihilator, Overkill…) koju Ivan bira na natjecanjima, no raduje ga sve što motivira Horvata da dosegne najbolji rezultat. Ulaz u „tubu“ dvorane Gradski vrt bi trebao biti slobodan, a dođete li u nedjelju u 15 sati mogli bi ste svjedočiti „svjetskom“ skoku.

Na pitanje što misli o rastanku Sandre Perković i njenog trenera Ivana Ivančića Gašparac je odgovorio: „Ne želim to komentirati. Jako dobro poznajem Ivanču, a ne poznam Sandru. Vrijeme će pokazati!!“ 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.