Hrvatski radio

Radio Osijek

GiGa Tennisom i Donna do uspjeha

18.06.2013.

10:38

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici gimnazije Gaudeamus (među kojima su i Antonia Šikić i Donna Vekić) osmislili su mobilnu aplikaciju „GiGa Tennis Team“ koja služi analizi i planiranju teniskih treninga.

Učenici gimnazije Gaudeamus predstavili su danas jedan svoj zanimljiv projekt. Riječ je o mobilnoj aplikaciji „GiGa Tennis Team“, koja će služiti analizi i planiranju budućih teniskih treninga. Zanimljivo je da ju je osmislila učenica Antonia Šakić u suradnji sa Donnom Vekić koja također pohađa gimnaziju Gaudeamus, te pomogla svojim savjetima i teniskim iskustvom. Aplikacija „GiGa Tennis Team“ je trenutačno jedina takva u svijetu, a pomoću touch screen tehnologije bit će moguće zabilježiti poziciju svake loptice kao i kronološki slijed izmjene udaraca. Antoniji Šakić u stvaranju ove aplikacije uvelike je pomoglo i vlastito tenisko iskustvo, ali i ostali učenici Gaudeamusa.

Donna na žalost nije mogla uživo nazočiti predstavljanju aplikacije u Perivoju kralja Tomislava u prostorijama Teniskog kluba Osijek zbog teniskih obveza i predstojećeg Wimblendona, no nakratko se javila putem Skypea što je bila i prigoda da joj čestitamo uspjeh na turniru u Birminghamu gdje je došla do finala i zahvaljujući tomu se popela na 69. mjesto WTA ljestvice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.