Hrvatski radio

Radio Osijek

Gimnastičari Žita požnjeli 17 medalja

10.11.2013.

19:02

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Prvenstvu Hrvatske za A gimnastički program te na Završnici Kupa Hrvatske za B i C program održanima ovog vikenda u Ogulinu članovi Gimnastičkog društva Osijek-Žito osvojili 17 medalja i time vrlo uspješno završili natjecateljsku sezonu.

U seniorskoj konkurenciji nastupili su Tomislav Marković i Robert Seligman te opravdali svoj renome u hrvatskoj gimnastici. Tomislav Marković postao je tako prvak Hrvatske na tlu, dok je na karikama i preskoku bio srebrni, a na ručama brončani. Ukupno mu je to donijelo drugo mjesto u višebojskoj konkurenciji. Robert Seligman, nakon najboljeg seniorskog rezultata ove godine u Hrvatskoj i finala Svjetskog prvenstva, na Prvenstvu Hrvatske bio je srebrni i tako okončao ovu iznimno uspješnu sezonu.

Osim njih dvojice, GD Osijek-Žito imalo je predstavnike i u mlađim kategorijama pa je tako Aurel Benović još jednom opravdao očekivanja i u konkurenciji mlađih juniora postao prvak Hrvatske na karikama dok je na preči bio treći. Uz četvrto mjesto na preskoku i peto na tlu pokazao je kako je jedan od najperspektivnijih mladih gimnastičara u Hrvatskoj. Njemu se s broncom na ručama pridružio i kadet Neven Lucijan Davidović. Neven je u nedjeljnom programu osvojio i višebojsku broncu u muškom višeboju (obavezni program).
U ženskoj pak konkurenciji na završnici Kupa Hrvatske juniorka Elija Valentić pobrala je čak pet medalja, a zanimljivo medalju je osvojila na svim spavama na kojima je i nastupila: srebro na dvovisinskim ručama, gredi i na tlu, dok je brončana bila na preskoku. Ukupno joj je to donijelo i srebrnu višebojsku medalju gdje je na podiju mjesto ispod nje bila druga Osječanka, Marija Milas, također članica GD Osijek-Žito.
Kadetkinje GD Osijek-Žito u C programu zahvaljujući odličnom timskom nastupu postale su prvakinje Hrvatske, a u ekipi su ovoga puta bile Nina Horvat, Marja Marcić, Nika Balkić, Nikolina Delić i Matea Vidović. U konkurenciji mlađeh kadetkinja Barbara Paravac zauzela je 14. mjesto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.