Hrvatski radio

Radio Osijek

Gimnastičarski svijet ponovno u Osijeku

09.06.2021.

16:03

Autor: Neven Knežević

Gimnastičarski svijet ponovno u Osijeku

Gimnastičarski svijet ponovno u Osijeku

Foto: - / -

Od 10. do 13. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt održat će se "Dobro world cup" i okupiti gimnastičare iz cijelog svijeta. Bit će to ujedno i posljednje veliko gimnastičko natjecanje prije Olimpijskih igara u Tokiju. Hrvatski gimnastičari predstavili su se javnosti.

"Olimpijske igre su ispred nas i mi smo jedna od posljednjih provjera prije olimpijskih igara, tako da je moguće da će to, naravno, iskoristiti mnoge federacije i reprezentacije. Tako nam dolaze i olimpijski pobjednici i svjetski prvaci u proteklom razdoblju koji će pridonijeti u sportskoj kvaliteti i sportskoj snazi natjecanja ove godine. Svoj dolazak je potvrdilo ili svu već tu 140 gimnastičarki i gimnastičara iz 31 zemlje svijeta.", rekao je direktor Svjetskog kupa Vladimir Mađarević. Na "Dobro world cup" od hrvatskih natjecatelja došli su Tin Srbić, Filip Ude, Filip Boroš, Aurel Benović, Sara Šulekić, Kristina Cviker, Tijana Korent i Ana Đerek koja će uz Tina Srbića braniti hrvatske boje na i Olimpijskim igrama. 

Tin Srbić je istaknuo kako očekuje da su problemi s leđima iza njega i spreman je za nastup, dok je njegovog kolegu Filipa Udea ozljeda ramena na duže vremena udaljila od borilišta, no kako je rekao na osječkom svjetskom kupu pružit će najviše što može u ovom trenutku. 

Većina gimnastičara već je smještena, a mnogi su odradili i prve vježbe na treninzima, a to će moći sve do početka prvih kvalifikacijskih nastupa u četvrtak i petak, do će se najbolji ogledati u finalu u subotu i nedjelju. 

Vladimir Mađarević, Tin Srbić i Aurel Benović, Filip Ude, Sara Šulekić, Tijana Korent, Ana Đerek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.