Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek izdvojit će 35 milijuna kuna za sport u 2018. godini

01.03.2018.

14:41

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

54 godišnja ugovora o prijenosu financijskih sredstava za provedbu programa javnih potreba u sportu s predstavnicima osječkih klubova potpisali su danas Grad Osijek i Zajednica sportskih udruga grada Osijeka.

Ukupno 54 godišnja ugovora o sportskim stipendijama, naknadama za vrhunske sportaše, sredstvima za edukaciju stručnih kadrova, školska sportska društva ali i međunarodna natjecanja i sportske priredbe od značenja za grad Osijek potpisali su danas osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i predstavnici Zajednice sportskih udruga grada Osijeka.

Ukupna vrijednost danas uručenih ugovora je 15 milijuna i 800 tisuća kuna, dok će Grad u sport ove godine ukupno uložiti 35 milijuna kuna, napomenuo je gradonačelnik Ivan Vrkić: "Preko 15 milijuna kuna smo rekli da ćemo u sport uložiti preko Zajednice sportskih udruga Grada Osijeka, a 20 milijuna za različite sportske kapitalne projekte i investicije. Time pokazujemo da Grad Osijek znatno podržava sport i podiže njegovu razinu kvalitete", rekao je Vrkić i dodao: "Ima sigurno onih koji su jako zadovoljni, onih koji su zadovoljni, ali i onih koji nisu zadovoljni. Poručujem svima koji su nezadovoljni da ćemo imati priliku sjesti i razgovarati o cijelom vrijednosnom sustavu i ono što nije bilo dobro promijeniti u neposrednom razgovoru", zaključio je Vrkić.

Iako uvijek ima nezadovoljnih, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Osijeka Ante Vučemilović-Šimunović smatra kako je suradnja s Gradom odlična: "Unazad više godina stalno se povećava proračun za sport u Gradu Osijeku, a time moramo biti zadovoljni posebice kada znamo kakvo je stanje i ekonomsko i demografsko i svako drugo u Slavoniji i Baranji", rekao je Vučemilović-Šimunović.

Prošle godine pokrenut program usluga prijevoza sportskih klubova na natjecanja za mlađe kategorije, koji se provodi jedino u Osijeku, pokazao se iznimno uspješnim te je nastavljen je i ove godine i to s iznosom povećanim na milijun i pol kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.