Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek kupio novi čamac Davidu Šainu

05.04.2018.

12:06

Autor: Ksenija Zelenić

foto: Davor Lončarić

foto: Davor Lončarić

Foto: - / -

Svjetski prvak i olimpijac David Šain, dobio je novi čamac, dar Grada Osijeka. Zagrebačka banka uskoro kupuje novi čamac braći Patriku i Antonu Lončariću, svjetskim juniorskim prvacima. .

Prema riječima olimpijca Davida Šaina čamac je stigao u pravi trenutak. Naime, teku pripreme za Olimpijske igre u Tokiju i Šain ističe kako nikada nije bio u boljoj formi te stoga očekuje i vrhunske rezulate. Novi karbonski čamac s veslima, poznate marke Filippi, koštao je 80 tisuća kuna, dugačak je 8 metara, a težak 14 kilograma.
Veslački klub Iktus, simbol je grada na Dravi i nije čudo što gradska uprava ima razumijevanja za potrebe veslača. Rekao je to predajući čamac olimpijcu, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Najavio je tom prigodom i nabavku novog čamca za braću Lončarić koji postižu izvrsne rezulate i velike su nade Iktusa. Sedamnaestogodišnji blizanci Patrik i Anton Lončarić svjetski su juniorski prvaci u dvojcu bez kormilara, a upravo takav novi čamac bit će kupljen sponzorstvom Zagrebačke banke vrijednim 100 tisuća kuna, najavio je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

Osim toga, gradonačelnik Vrkić najavljuje i kupnju čamca osmerca za kojega bi Grad izdvojio trećinu cijene, a ovom je prigodom pozvao Sveučilište i Županiju da sudjeluju u ovoj vrijednoj investiciji za najnagrađivaniji sportski kolektiv u Županiji Osječko-baranjskoj. Osmerac je vrijedan 200 tisuća kuna.

Iktusovci već drugoga vikenda sudjeluju na Croatia Openu, a potom slijedi državno seniorsko prvenstvo s kojeg su se osječki veslači redovito vraćali s vrijednim medaljama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.