Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Vrkić predsjednik uprave NK Osijeka

30.06.2015.

14:50

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi predsjednik uprave NK Osijeka je Ivan Vrkić. Osječki gradonačelnik nasljeđuje Miroslava Kosa koji je tu funkciju privremeno preuzeo u travnju kad je ostavku podnio tadašnji predsjednik Slobodan Tolj.

Činjenica je da je upravo Vrkić i u proteklom razdoblju vukao ključne poteze za opstojnost  najpopularnijeg sportskog kolektiva u našem gradu, a sada je i javno preuzeo odgovornost u tom pogledu. „Preuzimam odgovornost i na ovaj način, mojim izravnim uključivanjem kao predstavnikom vlasnika, Grada Osijeka, želim ojačati našu pregovaračku poziciju NK Osijeka na način da izravno sudjelujem u razgovorima sa stranim ulagačima da bi im dokazao ne samo da mislimo ozbiljno i odgovorno, nego da i Grad stoji iza te ideje da se Klub transformira“, poručio je Vrkić nakon izvještajne Glavne Skupštine NK Osijeka.

Vrkić je dodao kako će sa svojim suradnicima i operativcima u Klubu učiniti sve da bi se momčadi i svima ostalima u Gradskom vrtu osigurao miran i nesmetan rad, odnosno stabilnost u svim segmentima klupskog djelovanja. „Ukoliko to postavimo na pravi način, dakle, s njemačkim partnerom riješimo financiranje, mi tada radimo ono što je najvažnije – dok naš novi trener priprema momčad koja će igrati na terenu, mi moramo razigrati Upravu i preuzeti svoj dio odgovornosti da bismo u „zaleđu“ stabilizirali i organizirali posao, naprosto da financijski, u stabilnim uvjetima, naši dečki mogu dobivati utakmice na travnjaku, a mi na tržištu u borbi za što kvalitetnije funkcioniranje“, dodao je novi klupski predsjednik.

Vrkić je spomenuo kako i strani ulagač vodi računa o tome u kakvu sredinu dolazi, stoga nam je važno stvoriti pozitivnu i poticajnu atmosferu u NK Osijeku i oko njega, poručio je gradonačelnik. „Moramo dati mogućnost ljudima koji imaju ozbiljnu namjeru, ne možemo ih pritiskati da povlače poteze mimo nekakvog reda. Dakle, najbolji dokaz koliko su oni ozbiljni je činjenica da su uložili određeni novac u to da naprave potpunu reviziju koja istražuje i provjerava odnos između onoga što smo mi plasirali i brojki koje su na papiru, koje su provjerene i kroz predstečajnu nagodbu, a također i pred gradskim vijećnicima. Dakle, osobno mislim da će od tog posla nešto biti, ali ne mogu ništa jamčiti jer uvijek kada postoje dvije strane, jedna može zakazati. Ako bi se i to eventualno dogodilo, opet ćemo potražiti određena rješenja, ali nam je sada prioritetno nastaviti razgovore s Nijemcima i vidjeti što nam je dalje činiti u onome što smo zajedno s njima započeli“, naglasio je Ivan Vrkić. Dosadašnji predsjednik Kluba Miroslav Kos zbog svojih profesionalnih obveza više neće biti u mogućnosti participirati u radu Uprave, dok Darinko Mikulić ostaje na čelu Nadzornog odbora- priopćeno je iz Kluba. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.