Hrvatski radio

Radio Osijek

Horvat najbolji hrvatski atletičar 2015.

23.11.2015.

13:00

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svečanosti “CRO Athletics Gala” održanoj 21. studenog u Ekoparku Krašograd, upriličeno je i proglašenje najboljeg hrvatskog atletičara odnosno atletičarke u 2015. godini. Ivan Horvat proglašen najboljim hrvatskim atletičarem, a Sandra Perković atletičarkom u 2015. godini.

Osječki skakač s motkom Ivan Horvat primio je veliko priznanje za ovogodišnje vrlo uspješne nastupe. Hrvatski atletski savez (HAS) proglasio ga je najboljim atletičarem u 2015. godini.

Horvat je ove sezone popravio državni rekord (5,70m), osvojio 9. mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu te ispunio normu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Nastupio je i na Europskom prvenstvu do 23 godine u Tallinnu gdje je zauzeo peto mjesto. Na Ekipnom prvenstvu Europe (2. liga) osvojio je prvo mjesto, a treba istaknuti i srebrne medalje s Prvenstava Balkana na otvorenom i u dvorani.

Najboljom atletičarkom proglašena je bacačica diska Sandra Perković, pobjednica ovogodišnje Dijamantne lige te srebrna sa Svjetskog prvenstva u Pekingu.

Izvor Atletski klub Slavonija - Žito

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.