Hrvatski radio

Radio Osijek

Horvat premazan svim mastima

18.02.2013.

08:57

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi stari prvak Hrvatske u skoku s motkom je Osječnin Ivan Horvat član Atletskog kluba Slavonija-Žito koji je jučer u dvorani Gradski vrt preskočio visinu od 5,40m. Horvat je pokušao popraviti i osobni,i hrvatski dvoranski rekord sa 5,51m na 5,55m, no tri je puta rušio letvicu, vjerojatno i zbog ozljede koljena zbog koje se nije do početka natjecanja hoće li nastupiti...

Horvat se mazao i neposredno prije nastupa, a ni pola sata prije početka natjecanja nije se znalo hoće li koljeno dovoljno splasnuti da ga se "može upotrijebiti" za seniorsko prvenstvo Hrvatske. "Je, je, premazan sam svim mastima!" - nasmijao se Horvat pohvalivši najbolje osječkog fizioterapeuta Stiva Kurica - "Kuric je to sve sredio!" U svega nekoliko dana trebalo je "popraviti" koljeno koje je Horvat ozlijedio u nepotrebnom troskoku na treningu. Natjecanje je ipak krenulo bez Ivana, no samo zato što nitko ne može do njegovih visina, pa je tamo gdje je i počeo na 5,40m i završio, iako je tri puta pokušao srušiti i dvoranski rekord na 5,55 - no nije išlo. Slijedeće natjecanje je u Turskoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.