Hrvatski radio

Radio Osijek

Horvat u Celju preskočio 5,50m

02.02.2015.

10:18

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom vikenda članovi Atletskog kluba Slavonija Žito nastupali su na čak tri natjecanja, a Ivan Horvat preskočio je 550 cm na međunarodnom dvoranskom mitingu u Celju.

Protekloga vikenda članovi Atletskog kluba Slavonija Žito nastupali su na čak tri natjecanja. Dario Prekl postao je državni prvak u skoku s motkom na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt održano je 2. kolo Dvoranske lige Slavonije i Baranje na kojem je nastupio rekordan broj mladih natjecatelja u jednom kolu (151 atletičar), a Ivan Horvat preskočio je 5,50m na međunarodnom dvoranskom mitingu u Celju.

Nakon odrađenih dvotjednih priprema u Celju, Ivan Horvat je uspješno nastupio na tamošnjem međunarodnom dvoranskom natjecanju. Preskočio je visinu 5,50m i dao naslutiti kako se ove godine od njega može očekivati odlične rezultate. Visine 5,00m i 5,20m preskočio je u prvom, 5,30m i 5,40m u drugom, a pobjedničku visinu 5,50m u trećem pokušaju. Drugo mjesto na ovome natjecanju ostvario je domaći skakač s motkom Robert Renner s preskočenih 5,20m, a treći je bio, također Slovenac, Miha Predalič s 4,20m.

Kao presudnu činjenicu u ostvarivanju ovoga rezltata Ivan Horvat je naveo rad s mentalnim trenerima, a uskloro slijede natjecanja za Prvenstvo Hrvatske i Balkansko prvenstvo u Istambulu. Ipak najviše očekuje sezonu na otvorenom i najavljuje obaranje svojih rekorda 5,60 u dvorani i 5,62 na otvorenom. Više o svemu poslušajte u audio prilogu gostovanja Ivana Horvata u emisiji "Ponedjeljkom sport".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.