Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatska medalja za kraj gimnastičkog vikenda u Osijeku

01.05.2016.

19:10

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odlično organizirano natjecanje u Osijeku u dva finalna dana pratilo je gotovo 5.000 gledatelja, a jedinu je medalju za hrvatsku gimnastiku osvojio Tin Srbić na preči .

Mladi hrvatski gimnastičar u finale je ušao kao peti, a za završno je natjecanje odlučio pojačati svoju vježbu. Za solidno odrađenu vježbu zaslužio je ocijenu 14,700 što je bilo dovoljno za bročanu medalju, i to treću u tri ovogodišnja svjetska kupa na kojima je nastupio: "Prošli su me trnci kada sam čuo pljesak publike. Trebalo mi je 15 sekundi dok nisam shvatio da trebam početi s vježbom. Jedva čekam opet doći u Osijek i nastupiti." - rekao je nakon osvajanja brončane medalje Tin Srbić, jedini hrvatski predstavnik u nedjeljnom programu.

Dvadesetogodišnji hrvatski gimnastičar ocjenom 14,700 osvojio je treće mjesto, koje je podijelio sa Švicarcem Hegijem. Srebro je osvojio Amerikanac Ruggeri III (15,050), dok je titula najboljeg pripala turskom gimnastičaru Samilogluu (15,225).

Na gredi je u konkurenciji gimnastičarki slavila Britanka Elissa Downie, koja je tako osvojila svoje treće zlato u Osijeku, a ubrzo je dodala i četvrto, slavivši na parteru. Tijekom natjecanja na gredi organizirano je iznenađenje za hrvatskog gimnastičara Roberta Seligmana, kojem je u nedjelju bio rođendan te mu je cijela dvorana čestitala pjesmom i pljeskom.

Zlato na ručama je osvojio Rus Abliazin, a preskokom, na kojem je slavio njemački gimnastičar Fahrig, završeno je osmo izdanje najjačeg gimnastičkog natjecanja u regiji.

U subotu je na konju s hvataljkama hrvatski olimpijac Filip Ude, pokušao u finalu pokušao izvesti vježbu s kojom planira nastupiti na Olimpijadi, no vrlo zahtjevnu vježbu nije uspio u cijelosti izvesti, te je završio 4. Iza Udea se plasirao Robert Seligman, koji je također pao s konja i završio kao peti. Peto mjesto osvojio je i Tomislav Marković na parteru, te Ema Kajić na preskoku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.