Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatska odbojkaška vrsta na pripremama u Osijeku – sada i s Andrićem

18.07.2022.

14:01

Autor: Radio Osijek/TM

Leo Andrić, hrvatski odbojkaški reprezentativac

Leo Andrić, hrvatski odbojkaški reprezentativac

Foto: Hrvatski odbojkaški savez / -

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Osijeku se priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se održava 2023. godine. Osvajačima zlatne medalje na nedavno održanim Mediteranskim igrama, te brončanima sa Zlatne skupine Europske lige priključili su se sada i dvojica provjerenih, iskusnih reprezentativaca – Leo Andrić i Marino Marelić

Budući da su odbojkaši u pogonu još od svibnja te da su imali dva iznimno teška natjecanja s kojih su donijeli medalje, izbornik Cederic Enard prvotimcima je dao dodatni odmor, tako da je momčad zapravo kompletirana od 16. srpnja.

Leo Andrić, 203 cm visoki korektor, koji će 20. ovog mjeseca proslaviti 28. rođendan, u međuvremenu je sve dogovorio na klupskom planu za iduću sezonu, koju će nastaviti u Južnoj Koreji, gdje je već vrlo uspješno igrao u sezoni 2019/20. »Odradio sam draft u Južnoj Koreji i jako sam sretan što se ponovno vraćam u tu jaku i profesionalnu ligu u kojoj je sve do u tančine posloženo. Jako se naporno radi, liga je iznimno kvalitetna s vrhunskim strancima, no igrači imaju zato odličan tretman u svakom smislu i to mi odgovara. Pogotovo nakon posljednje polusezone u Rusiji, gdje sam nakon prvog dijela prešao u Italiju«, izjavio je Leo Andrić.

Osijekom kao bazom za pripreme Leo je više no zadovoljan.

Super nam je tu, hotel Osijek, smještaj i hrana vrhunski, uvjeti u dvorani sjajni, čak nema niti komaraca toliko... Sve pohvale.

Leo Andrić

No, dok se bavio klupskim obvezama svo je vrijeme i bio aktivno uključen u igre naše reprezentacije.»Bio sam stalno u vezi s njima, a i gledao sam utakmice na TV-u, pogotovo u Europskoj ligi, te nešto malo i na Mediteranskim igrama. Jako sam ponosan na dečke koji su odradili sjajan posao, baš ih je bilo gušt gledati. Vidi se da vlada odlična, opuštena atmosfera unutar reprezentacije«, kaže Andrić.

Vjerojatno je to i zasluga novog izbornika Cederica Enarda.»Nisam ga do sada poznavao, nismo se susretali, ali ovih nekoliko zajedničkih treninga iza mene daju mi za pravo da kažem da je doista pravi stručnjak. Radi se puno kod njega, ali razumije igrače i ima odličan odnos sa svima, pa mu svi uzvraćamo maksimalnim angažmanom. Uvjeren sam da ćemo i u kvalifikacijama za EP pokazati jednako dobre, ako ne i bolje igre do sada te da ćemo ostvariti cilj i plasirati se dogodine na Europsko prvenstvo«, prokomentirao je.

U prethodne dvije akcije na njegovoj poziciji korektora zabljesnuo je mladi Petar Đirlić, u kojem Leo sada ima očito veliku konkurenciju.

»To je odlično i uvijek stimulativno. Dobro je imati pravu, zdravu konkurenciju, a mi to u našoj reprezentaciji stvarno imamo. Prije je uz mene bio iskusni Ivan Raič, sada je pak tu potentni Petar Đirlić, a na treneru je da odredi tko će počinjati susrete. Meni je najvažnije da mi kao reprezentacija ostvarimo svoj cilj, a tko će igrati više, a tko manje, doista nije važno. Želim pomoći ovoj reprezentaciji, tako sam rekao i u novom klubu, jer su htjeli da sam već od kolovoza u Južnoj Koreji, i nisam opterećen minutažom. Meni je uvijek čast igrati za hrvatsku reprezentaciju.«

Hrvatski odbojkaški reprezentativci danas, 18. srpnja odlaze u Srbiju na tri dana, gdje će odigrati tri kontrolna trening susreta s reprezentacijom Kine koja se tamo priprema. U planu su kasnije i trening susreti protiv selekcije Mađarske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.