Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatska teniska krema na inicijativu Donne Vekić uskoro u Osijeku

28.05.2020.

16:19

Autor: HINA/Radio Osijek

Foto:Radio Osijek

Foto:Radio Osijek

Foto: - / -

Turnir "Hrvatski Premier Tenis", koji će se, na inicijativu hrvatske tenisačice Donne Vekić i njezine obitelji, u Osijeku održati od 4. do 7. lipnja, uz humanitarni karakter, bit će prilika za promociju hrvatskog tenisa, hrvatskih tenisača i Osječko-baranjske županije.

Na konferenciji za novinare Donna Vekić kazala je kako je ovo "jedinstvena prilika da su svi hrvatski igrači trenutno u Hrvatskoj", zahvalivši se svima što su se odazvali i podržali ovu ideju: "U kontaktu sam sa svim igračima, svi treniraju i spremni su. Iako smo imali dugačku pauzu, posljednjih par tjedana svi smo ponovno na terenima, i svi jedva čekamo ponovno igrati", dodala je Vekić.

"Imali smo nekoliko ciljeva - pomoći hrvatskim tenisačima u vrijeme epidemije Covida 19 te ogranizirati humanitarnu akciju, i to kroz dva oblika. Prvi kroz nagradni fond, koji su igrači odlučili donirati osječkom KBC-u, a drugi, kako bi omogućili građanima u Hrvatskoj da svojim telefonskim pozitivma sudjeluju u akciji 'Hrvatska i tenis protiv Covida', gdje će prihod biti namijenjen hrvatskim znanstvenicima, koji se bave istraživanjem ovoga virusa i pronalaskom cjepiva", poručio je Igor Vekić. Kazao je kako će na turniru nastupiti će "igrači i igračice koji imaju tri osvojene Grand Slam titule te više od 50 ATP i WTA naslova". Pojasnio je kako će se mećevi igrati bez prisustva gledatelja, ali će Hrvatska radio televizija (HRT) omogućiti izravan prijenos finalnog dana, dok će ostalim danima izravni prijenosi biti emitirani preko društvenih mreža.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić zahvalio je organizatorima na sredstvima koja će biti prikupljena ovoj zdravstvenoj ustanovi: "Naši djelatnici, koji su posljednja tri mjeseca na prvoj liniji bojišnice protiv korona virusa dobro znaju koliko im znače oprema i medicinski uređaji, a prikupljena sredstva bit će utrošena ciljano, za ono što nam je potrebno od uređaja i zaštitne opreme", rekao je Zubčić.

Predsjednik Međunarodnog društva primjenjenih bioloških znanosti Dragan Primorac zahvalio je Donni Vekić na sjajnom primjeru kako izvrsnost i međunarodna prepoznatljivost šalju snažnu poruku: "S obzirom na sredstva koja će biti namijenjena znastvenom segmentu, ovo je snažna poruka i znanosti, jer hrvatski znanstvenici su veliki brend u svijetu i nema kontinenta gdje oni ne predstavjaju snagu Hrvatske. U sve je uključeno Međunarodno društvo primjenjenih biloloških znanosti, koje ima sjedište u Hrvatskoj, u čijim redovima sjedi pet dobitnika Nobelove nagrade, koji znaju za ovu akciju", zaključio je Primorac.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.