Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski gimnastičari bez medalja

30.04.2016.

21:26

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvog finalnog dana Grand Prix Challenge Cupa u Osijeku hrvatska je imala četvero predstavnika, a u jakoj konkurenciji osvojeno je jedno četvrto i tri peta mjesta. U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja, još će na preči nastupiti Tin Srbić.

Na odlično organiziranom natjecanju u Osijeku i pred gotovo 3.000 gledatelja, hrvatski gimnastičari, na žalost nisu došli do pobjedničkog postolja.

Prvi je nastupio Tomislav Marković na parteru, a s ocjenom 14,825 samo ga je pola desetinke dijelilo od brončane medalje. S obzirom na ozljedu ahilove tetive, nakon ovakvog nastupa Marković je ipak bio zadovoljan: "Tetiva mi je u tako lošem stanju da moram biti zadovoljan. Jednostavno sam morao nastupiti u Osijeku, a ovo što organizatori rade je zaista čudo. Svake godine se unaprjeđuje cijelo događanje, a ispunjena dvorana potvrđuje kako je ovo prava stvar za Hrvatsku." - rekao je Marković nakon nastupa.

Na konju s hvataljkama hrvatska je imala dvojicu gimnastičara. Jedini hrvatski gimnastičar koji će nastupiti na Olimpijadi u Riju, Filip Ude, pokušao je u finalu izvesti vježbu s kojom planira nastupiti na Olimpijadi, no vrlo zahtjevnu vježbu s početnom ocjenom 7,000 nije uspio u cijelosti izvesti, te je zbog pada s konja ukupna ocjena bila 14,475. Na natjecanju u Osijeku dovoljno za 4. mjesto: "Praktički niti jedan element nisam napravio kako sam htio i baš sam se mučio. Imam još vremena raditi na toj vježbi, jedva čekam treninge i Olimpijadu na kojoj ću pokušati ostvariti svoj san. Što se natjecanja tiče, Osijek je još jednom pokazao koliko voli gimnastiku." - rekao je Ude nakon nastupa.

Desetinku slabiju ocjenu od Filipa Udea dobio je Robert Seligman, koji je također pao s konja i zaradio ocjenu 14,375 te završio kao peti. I on je kao i Tomislav Marković nastupio ozlijeđen i također samo zato što je imao veliku želju nastupiti pred domaćom publikom: "U ovakvoj konkurenciji i s ozljedom, realno nisam mogao više. Dao sam sve od sebe, ali dogodila mi se pogreška i to nakon težeg elementa i nisam mogao do bolje ocjene. Ukoliko ne zaliječim ruku neću nastupiti na sljedećem Svjetskom kupu u Varni jer želim biti potpuno spreman za Europsko prvenstvo u švicarkom Bernu krajem svibnja." - rekao je Seligman.

U finalu je nastupila i Ema Kajić koja je nakon svoja dva preskoka dobila ocjenu 13,463. To je bilo dovoljno za petu poziciju. U nedjelju, posljednjeg dana natjecanja, od hrvatskih gimnastičara nastupit će Tin Srbić na preči.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.