Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski kup u badmintonu za seniore

15.10.2017.

10:01

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Badmintonski klub Osijek u subotu je u dvorani Zrinjevac organizirao 3 .krug hrvatskog kupa u badmintonu za seniore. Na turniru su nastupili natjecatelji iz 6 klubova među kojima i šestoro Osječana .

Najbolji rezultat domaćina ostvarila je jedina ženska predstavnica Jasenka Augustinović koja je u igri ženskih parova s Majom Žubrinić (Flex, Zagreb) osvojila broncu.

U pojedinačnoj konkurenciji slavila je Nikolina Dimić (Medvedgrad, Zagreb), a Jasenka je bila šesta.

U muškoj konkurenciji prvi osječki reket Goran Hummel u pretkolu je naletio na bivšeg državnog prvaka Nevena Rihtara (Velika Gorica). Nakon tijesnog poraza 2-1 nije mogao bolje od 17. mjesta. Najuspješniji Osječanin bio je veteran Bruno Bart osvojivši 10. mjesto. Od ostalih Boris Winkler zauzeo je dvanaesto, Tomislav Tobijas petnaesto, a Zlatko Veber 18. mjesto. Turnir je osvojio, kao i u prva dva kruga, Filip Špoljarec (Medvedgrad). U igri muških parova Hummel i Bart osvojili su 6., a Tobijas i Veber deveto mjesto.

Sljedeći nastup Osječani će imati krajem studenog u Sarajevu kada je na programu 3. krug regionalne ADA lige.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.