Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatski samostrelci izborili 13 finala

14.07.2017.

19:39

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su u četvrtak predstavnici Hrvatske osvojili 4 ekipne medalje (3 zlata i jedno srebro), nastavili su nizati uspjehe na Svjetskom prvenstvu u samostrelu izborivši čak 13 finala koja se održavaju u subotu.

Od utorka se u Osijeku održava Svjetsko prvenstvo u samostrelu. Na Pampasu su tako proteklih dana nastupali najbolji svjetski samosamostrelci u disciplinama field i match, a sudjelovalo je 200 strijelaca iz 14 zemalja u svim starosnim kategorijama. Hrvatska u disciplinama match nije imala svojih predstavnika dok je u fieldu nastupalo 16 samostrelaca. U četvrtak su održana ekipna finala, a naši su reprezentativci osvojili 3 zlata i jedno srebro. Zlato su osvojili kadeti, juniori i seniorke, a seniori su u vrlo neizvjesnoj završnici osvojili srebrnu medalju iako su ostvarili identičan rezultat kao i zlatni Nijemci.

U petak je održan i drugi dan natjecanja u fieldu, a od ukupno 16 naših predstavnika izborili su čak 13 finala. U kategoriji kadeta Oliver Mofardin, Borna Banovec i Ivan Borak. U kategoriji juniora Luka Štrbenac brani zlato sa svjetskog prvenstva od prije dvije godine, a u subotnje finale ulazi kao najbolji. U finalu će mu društvo praviti Martin i Mihaela Oborovečki. U kategoriji žena uvjerljiva je u prva dva natjecateljska dana bila Valentina Pereglin koja kao prva ulazi u finale, a tu su još Sanja Komar i Nikolina Krivanek. Kod muškaraca s najboljim rezultatom u finale ulazi Domagoj Pereglin, a u finalu nastupaju još Marijan Kajfeš i Andrej Krstinić. Finale je u kategoriji veterana izborio Željko Tijan.

Finala počinju u 9 sati, natjecanje traje do 15 sati, a ulazak na Pampas je slobodan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.