Hrvatski radio

Radio Osijek

Hrvatskoj tri brončane medalje

14.09.2013.

20:03

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na završnom natjecanju Svjetskog gimnastičkog kupa Grand prix Osijek Žito chellange tri bronce za Hrvatsku. Kajić s ‘wildcardom’ do 8. mjesta

Filip Ude na konju s hvataljkama, Tomislav Marković i Andrej Korosteljev na parteru, tri su brončane medalje hrvatskih gimnastičara. Ema Kajić je s pozivnicom, koju organizator ima pravo uručiti, sa 17 godina došla je do nastupa u finalu gdje je osvojila 8. mjesto.

Iako je Filip Ude sjajno odradio vježbu s kojom će i na Svjetsko prvenstvo za 15-ak dana u Belgiji, za ocjenu 15.675, sve je iznenado 35-godišnji Talijan Busnari s visokih 16.100.

Osječani Tomislav Marković i Andrej Korosteljev su ocjenom 15.050, vježbama na parteru, podijelili 3. mjesto. Najveći je to uspjeh 17-godišnjeg Korosteljeva, člana Inove Gyma, koji je u subotu, prvog dana finala, došao do svoje prve medalje u Svjetskom kupu, najavivši blistavu budućnost osječke i hrvatske gimnastike.

Riječanka Ema Kajić dobila je ‘wildcard’ po gimnastičkim pravlima za spravu na kojoj nema natjecatelja u finalu. Osijek je pozivnicu za finale dao, u kvalifikacijama 9-plasiranoj, Emi, talentiranoj djevojci, budućnosti domaće gimnastike nakon odlaska Tine Erceg i Tijane Tkalčec. Ema je opravdala poziv u finale 8. mjestom s ocjenom 13.513 ostavivši iza sebe Venecuelanku Rojas.

Drugog dana finala Hrvatska nema predstavnika, ali u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa nagrade će osvojiti Marijo Možnik i Robert Seligman.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.