Hrvatski radio

Radio Osijek

I ženska odbojkaška reprezentacija Osijek izabrala za svoju bazu u kvalifikacijama za EP

16.08.2022.

13:07

Autor: Radio Osijek/TM

Ženska odbojkaška reprezentacija

Ženska odbojkaška reprezentacija

Foto: Hrvatski odbojkaški savez / -

Dvorana Gradski vrt u posljednje vrijeme sjedište je hrvatskog odbojkaškog sporta .Muška je reprezentacija u sklopu kvalifikacija za EP 2023. odabrala Osijek za svoju bazu za treniranje i odigravanje utakmica na domaćem terenu, a sada su i odbojkašice stigle u Osijek te započele pripreme za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se 2023. igra u Belgiji, Estoniji, Italiji i Njemačkoj. U Osijek stižu nakon nedavnog osvajanja FIVB Challenger Cupa te plasmana u Svjetsku ligu.

„Nakon kratke pauze, krenulo je okupljanje u Osijeku. Emocije su se slegle. Ponosni smo na ono što smo napravili u Zadru. To nam je velika potvrda za trud i rad koji smo uložili, te disciplinu koje smo se držali. To nam je vjetar u leđa. No, moramo stajati čvrsto nogama na zemlji jer imamo još puno rada. Posebno me veseli što u ekipi ima još puno mjesta za napredak. U Osijeku se fokusiramo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su nam prvi cilj. Svakako, ovo cijelo ljeto je i priprema za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u Nizozemskoj i Poljskoj“, govori kapetanica Samanta Fabris i dodaje: „Nažalost, ja se još nisam uspjela pridružiti timu zbog ozljeda koje sam imala ranije. Moram još odraditi nekoliko dana rehabilitacije i onda se pridružujem djevojkama u Osijeku. U kontaktu sam s njima. U Osijeku nam je bilo uvijek jako lijepo. Od gostoprimstva, hotela, dvorane, uvjeti su stvarno sjajni.“

Hrvatska u kvalifikacijama igra protiv reprezentacija Farskih otoka (21.8. Hrvatska/Osijek, 10.9. Farski otoci), Izraela (24.8. Izrael, 7.9. Hrvatska/Osijek) i Rumunjske (28.8. Hrvatska/Osijek, 3.9. Rumunjska).

„Prvi dio priprema je za kvalifikacije za Europski prvenstvo, tri utakmice igramo u Osijeku, tri u gostima. Pozivam sve da nas bodre u Gradskom vrtu. Rumunjska je od ova tri zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsku prvenstvo“, zaključila je Samanta Fabris.

 

Na pripremama za kvalifikacije za EP su: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

 

Sve utakmice kvalifikacija prenose se na Sportskoj TV. Ulaz na sve domaće utakmice u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt besplatan je za sve posjetitelje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.