Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktus na državnom prvenstvu

15.09.2013.

00:03

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva zlata, tri srebra i dvije bronce- rezultat prvog dana natjecanja za Veslački klub Iktus na Veslačkom prvenstvu Hrvatske.

Sedam medalja osvojili su veslači i veslačice Iktusa na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, u finalnim utrkama prvog dana tog natjecanja na zagrebačkom Jarunu. Vekoslav Kolobarić i Ante Janjić očekivano su bili prvi u dvojcu bez kormilara, a zlato je osvojio i Borna Srb u lakom samcu za juniore. David Šain bio je drugi u samcu, iza Damira Martina iz zagrebačke Trešnjevke, a srebro je osvojio i Iktusov dvojac, no onaj za lake seniore u kojem su veslali Dino Belić i Bruno Pirić. Drugo mjesto na državnom prvenstvu osvojio je i Iktusov četverac s kormilarom za seniore- Matej Srb, Nedjeljko Rado, Stjepan Pirić, Kristijan Landeka i kormilar Marko Pirić. Brončana je bila seniorka Maja Čavlović u samcu te juniorski četverac s kormilarom u kojem su veslali Oliver Kandrać, Domagoj Petanjak, Robert Kralik, Dominik Matijević i kormilar Dorijan Činčurak. 

Hrvatsko veslačko prvenstvo nastavlja se i u nedjelju, 15. rujna, a osječki veslači i veslačice nastupaju u još deset različitih disciplina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.