Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktus treći u Hrvatskoj

15.09.2013.

23:51

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veslačice i veslači Iktusa s Veslačkog prvenstva Hrvatske 2013. godine u Osijek donose 16 medalja- 4 zlatne, 9 srebrnih i 3 brončane. Iktus je drugu godinu zaredom treći klub u državi nakon zbrajanja bodova na prvenstvu.

Ispred Iktusa je Mladost, a ukupni pobjednik ovogodišnjeg prvenstva je zagrebačka Trešnjevka. Trešnjevka je osvojila i najviše bodova u trima kategorijama - za A i B kadete te B juniore, Jarun je imao najbolje A juniore, a Mladost seniore.

Drugog dana državnog prvenstva, u nedjelju 15. rujna 2013. godine, Iktusovci su osvojili 9 medalja: dvije zlatne, šest srebrnih te jednu brončanu. Zlatna je nakon uvjerljive pobjede bila mlađa juniorka Teuta Stojaković, a Iktus je imao i najbolji četverac bez kormilara te su zlato u Osijek ponijeli Ante Janjić, Stjepan Pirić, Matej Srb i Vjekoslav Kolobarić. Dino Belić bio je drugi u lakom samcu za seniore, a srebrni su bili i veterani u osmercu te seniori u osmercu. Još tri srebra osvojile su djevojke- Mia Drkulec u samcu za A juniorke te Sonja Kešerac i Maja Anić u seniorskom dvojcu na pariće. U četvercu na pariće drugi su bili i A kadeti Iktusa- Marko Iža, Patrik, Lončarić, Anton Lončarić i Ivan Ante Grgić. Jedinu brončanu medalju drugog dana natjecanja osvojio je odličan četverac bez kormilara A juniora- Oliver Kandrać, Domagoj Petanjak, Robert Kralik i Dominik Matijević. 

Jučer, 14. rujna, Vekoslav Kolobarić i Ante Janjić očekivano su bili prvi u dvojcu bez kormilara, a zlato je osvojio i Borna Srb u lakom samcu za juniore. David Šain bio je drugi u samcu, iza Damira Martina iz zagrebačke Trešnjevke, a srebro je osvojio i Iktusov dvojac, no onaj za lake seniore u kojem su veslali Dino Belić i Bruno Pirić. Drugo mjesto na državnom prvenstvu osvojio je i Iktusov četverac s kormilarom za seniore- Matej Srb, Nedjeljko Rado, Stjepan Pirić, Kristijan Landeka i kormilar Marko Pirić. Brončana je bila seniorka Maja Čavlović u samcu te juniorski četverac s kormilarom u kojem su veslali Oliver Kandrać, Domagoj Petanjak, Robert Kralik, Dominik Matijević i kormilar Dorijan Činčurak. 

Kada se zbroje sva odličja Iktus ih je ove godine na Veslačkom prvenstvu osvojio 16 i to 4 zlata, 9 srebra i 3 bronce. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.