Hrvatski radio

Radio Osijek

Iktusovi juniori i kadeti briljirali na državnom prvenstvu

04.07.2022.

12:58

Autor: Radio Osijek/TM

Iktusovci na Veslačkom prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete

Iktusovci na Veslačkom prvenstvu Hrvatske za juniore i kadete

Foto: VK Iktus Osijek / -

Četiri zlatne, tri srebrne i dvije brončane osvojili su Iktusovci protekloga vikenda na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete, na kojem je nastupalo 29 hrvatskih veslačkih klubova.

Veslački klub "Iktus" Osijek nastupio je s 43 veslača u 25 posada.

Zlatne su medalje osvojili četverac bez kormilara mlađih juniora: Jakov Wagner,Matej Vrselja, Andro Čokolić, Ivan Sabolek, četverac na pariće mlađih juniorki:u čijoj posadi su Nora Vukojević, Lucija Koloda, Donata Elez, Greta Dragišić, zatim dvojac na pariće  mlađih juniorki – Lucija Koloda, Greta Dragišić te dvojac na pariće kadetkinja – Ana Puškadija i Dunja Viszmeg. 

Srebrne medalje osvojili su dvojac bez kormilar juniorki:(Nela Puškadija, Lana Slunjski), četverac na pariće mlađih juniora (Ivan Rajle, Petar Jukić, Jakov Horvat, Lovro Rudec) i dvojac na pariće mlađih juniora (Jakov Horvat, Lovro Rudec).

Brončanom su se medaljom okitili Ivan Sabolek i Andro Čokolić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora: te Karla Šibalić u samcu lakih juniorki.

„Uz dvije zlatne medalje sa seniorskog dijela Hrvatskog veslačkog prvenstva (Šain i laki dvojac bez kormilara Čokolić, Sabolek), Iktusovci su zauzeli 4. mjesto u ukupnom poretku 35 veslačkih klubova Republike Hrvatske. Pobjednici su Mladostaši (Zagreb), drugoplasirana je Trešnjevka (Zagreb), dok je treće mjesto osvojila Istra (Pula). Na krilima juniora A i juniora B, koji su produkt Iktusovog Projekta "100 veslača" koji je započeo 2021. godine, Iktusovci su na državnom prvenstvu osvojili 50% više bodova u odnosu na prošlu godinu. Naši najbolji veslači spremni su za poziv u reprezentativnu vrstu, a nakon kratkog predaha, ostatak Iktusovaca očekuje Mariborska regata i pripreme za Miholjsku regatu”, stoji u priopćenju Veslačkoga kluba Iktus Osijek.

Javljanje leteće ekipe u program Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.