Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac pripremaju se za EP u Osijeku

12.08.2021.

15:02

Autor: Radio Osijek / KI

foto VK Iktus (Račice 7. srpnja)

foto VK Iktus (Račice 7. srpnja)

Foto: - / -

Ivan-Ante Grgić iz Iktusa i Patrik Papac iz VK Trešnjevke pripremaju se Osijeku za EP U-23, istovremeno se za to isto natjecanje na Perući priprema i dvojac braće Lončarić. Luna Keretić u dvojcu na pariće s Reinom Rimbaldo u Plovdivu na SP juniora veslat će za poredak od 13. do 23. mjesta.

Veslaču osječkog Iktusa Ivanu-Anti Grgiću ovoga se tjedna u gradu na Dravi priključio i Patrik Papac iz VK Trešnjevke, a pod vodstvom trenera Krešimira Ižakovića ovaj se dvojac na pariće priprema za Europsko prvenstvo U-23 koje će se održati u Poljskoj. Istovremeno se za to isto natjecanje na Perući priprema i dvojac braće Lončarić.

Izuzetno je velika stvar za Osijek i Veslački klub Iktus što se dio reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu priprema u Osijeku što dokazuje da se i na Dravi može lijepo trenirati i pripremati za vrhunska natjecanja: "Dvojac Grgić-Papac vrlo je mlad veslački par, a pod tim mislim da ne veslaju dugo zajedno", istaknula je u programu Radio Osijeka tajnica kluba Mirna Rajle Brođanac. Bez obzira na tu činjenicu pod vodstvom trenera Krešimira Petrovića iz Trešnjevke ostvarili su 10. mjesto na Svjetskom prvenstvu i ostvarili plasman na Europsko prvenstvo. Zbog obiteljskih problema trenera Petrovića u Osijeku zamijenio je iskusni osječki trener Krešimir Ižaković: "Trener Ižaković je vrhunski trener s čitavim čudom velikih svjetskih i europskih medalja, tako da su sigurno u dobrim rukama", rekla je Rajle-Brođanac.

Drugi dio priprema, od nedjelje, ovaj dvojac će odraditi na veslačkoj stazi na Jarunu, a istovremeno se Anton i Patrik Lončarić sa svojim trenerom pripremaju za EP u Poljskoj na Perući: "O našim najboljim veslačima zaista ne treba trošiti previše riječi. Reći ću samo da će se i oni s dijelom veslačke reprezentacije 24. kolovoza priključiti finalnim pripremama u Zagrebu", dodala je tajnica VK Iktusa.

Dodajmo kako je kako je Luna Keretić u Plovdivu na SP juniora, gdje je u dvojcu na pariće s Reinom Rimbaldo iz VK Mladosti ostvarila plasman u polufinalnu utrku za poredak od 13. do 23. mjesto što je odličan rezultat za prvo veliko natjecanje ove mlade Osječanke.

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.