Hrvatski radio

Radio Osijek

Iza Gimnastičkog društva Osijek Žito iznimno je uspješna godina

27.12.2018.

14:46

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

foto: Radio Osijek / KI

Foto: - / -

2018. godina za Gimnastičko društvo Osijek Žito bila je iznimno uspješna. Najviše će se pamtiti po otvorenju nove gimnastičke dvorane, dok se od sportskih rezulata najviše ističe srebrna medalja Roberta Seligmana s Europskog prvenstva.

Godinu na izmaku Gimnastičko društvo Osijek Žito zasigurno će najviše pamtiti po otvorenju novog Sokolskog doma koji sada ima čak pet dovorana s ukupno 2.400 četvornih metara prostora - ističe predsjednik Društva Marko Pipunić: "Sokolski je dom jedan od najboljih gimnastičkih centara u regiji i svijetu koji vrhunskim gimnastičarima ili onima koji će to tek postati nudi i vrhunske uvjete za trening. To je jedna priča koja je i više od same gimnastike. Ja bih rekao da je to jedan novi doprinos kvaliteti življenja Osječanima svih životnih dobi. Od 4 do 104 godine. Mislimo da će kroz centar Sokol proći mnogi budući naraštaji, a ovi sadašnji će stjecati nova znanja", rekao je Pipunić.

Od ostalih stvari koje su obilježile godinu, sportski direktor i glavni trener GD Osijek Žita Vladimir Mađarević ističe organizaciju 10. izdanja Svjetskog kupa: "I ove smo godine vrlo uspješno organizirali natjecanje na kojemu je sudjelovalo više od 30 zemalja iz cijeloga svijeta. Ponovno smo ga učinili posebnim jer smo na velikoj pozornici, kroz manifestaciju 'Feel Good Weekend' organizirali javno izvlačenje startnih brojeva što je novina u gimnastičkom svijetu", rekao je Mađarević i dodao kako niti ove godine nisu izostali sportski rezultati, posebice Roberta Seligmana na konju s hvataljkama: "Ova će godina u povijest Gimnastičkog društva biti upisana zlatnim slovima. 2018. je bila posebna po mnogo čemu, a neki od naših vrhunaca su svakako srebrna medalja na Mediteranskim igrama i srebrna europska medalja koje su ujedno i rezultati njegove sportske i moje trenerske karijere."

Iako je ova bila najuspješnija, sljedeća će godina biti vrlo važna Robertu Seligmanu budući da će kroz natjecanja pokušati izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020 godine: "Jako mi je drago što je baš sada kad sam u svom zenitu, kad sam najbolji i fizički i psihički, kad sam stvarno sazrio kao pravi vrhunski sportaš i gimnastičar, došla moja najveća medalja, srebro s EP-a. Svemu je prethodilo i mediteranskio srebro i pobjeda na državnom prvenstvu. Ipak, moja najveća medalja je otvorenje centra Sokol, gimnastičkog obiteljskg sportskog centra koji je nešto što ostaje i za mene i za buduće generacije", rekao je Seligman, a za 2019. najavio: "Moram reći da sada stvarno ulazim pun samopuzdanja u 2019. godinu. Za mene je najvažniji nastup krajem godine u Stuttgartu gdje bi mi plasman u finale donio izravan nastup na Olimpijadi u Tokiju, što bi bila kruna moje karijere. Ondje zasigurno ne bih bio autsajder nego bi se se borio i dalje za finale i za medalju", zaključio je.

Osim nastupa Roberta Seligmana s velikom pozornošću u 2019. pratit će se i nastupi mladih gimnastičara, ponajprije Aurela Benovića koji je ove godine s tek navršenih 18 godina već nastupio na 3 svjetska kupa, a svojim je vježbama na parteru zabilježio solidne rezultate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.