Hrvatski radio

Radio Osijek

Izaslanstvo Svjetske samostrelske federacije u Gradu Osijeku

12.07.2017.

11:55

Autor: Mirta Milas

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči svečanog otvorenja Svjetskog prvenstva u samostrelu predstavnike Svjetske samostrelske federacije u Gradu Osijeku primila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš .

Velika streljana u Osijeku svjetska je streljana, jedna od većih u svijetu, sagrađena baš za takve velike svjetske priredbe. Ovo je prva organizacija samostrela u Osijeku, no to je izazov kojem smo dorasli, rekao je predsjednik najstarije sportske udruge u Hrvatskoj Građanskog streljačkog društva "Osijek 1784" Zvonimir Kovačević. Pojasnio je kako su obavljene prilagodbe na streljani u smislu dogradnje nekih novih elemenata te osposobljeni kadrovi-od onih koji sudjeluju u provedbi, sve do sudaca. "Naravno, kroz tu smo pripremu naučili nešto novo i to ćemo moći primjenjivati u budućnosti".  

U Svjetskom natjecanju u samostrelu u Osijeku sudjeluje 15 zemalja s dva kontinenta: Europe i Azije te oko 200 sudionika u četiri streljačke discipline. U Osijeku, nastavlja Kovačević, nitko ne puca samostrel, ne bavi se tom disciplinom, međutim Hrvatska je svjetska elita,  ima ekipne i svjetske prvake te predstavlja sam vrh tog sporta.

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako je nakon tri europska natjecanja u streljaštvu (1985., 2009. i 2013. godine) veliko zadovoljstvo što je svjetska i europska streljačka federeacija dala upravo Osijeku i Građanskom streljačkom društvu "Osijek 1784" povjerenje da ove godine budu domaćini i organizatori 19. Svjetskog natjecanja u samostrelu: "Smatram da su infrastrukturni potencijali koje imamo i brojni odlični rezultati naših natjecatelja i više nego dovoljan razlog da Grad Osijek podupire ovo veliko natjecanje".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.