Hrvatski radio

Radio Osijek

Jesi gled´o Real? Nisam, gled´o sam Sulejmana

06.03.2013.

10:43

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tridesetjednogodišnji Dragan Blatnjak trebao bi već protiv Dinama u nedjelju pokazati zašto je godinama igrao u Rusiji

Dragan Blatnjak iz Studenca blizu Ljubuškog u Hercegovini karijeru je počeo u HNK Brotnju iz Čitluka, odakle je pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u U-19, a nakon toga i u seniorsku reprezentaciju. Taj 1,81m visoko igrač koji voli poziciju desnog krila 2001 dolazi iz Brotnja u Zadar, a dvije godine poslije u Hajduk.Iz Hajduka 2007, za ukupan transef od oko 1,3 milijuna eura, odlazi u Rusiju, u moskovsko predgrađe Khimki gdje za istoimeni klub igra do 2010 kada prelazi u FK Moskvu, a nakon toga i Rostov. Početkom godine postaje slobodan igrač, a za Osijek bi prvu utakmicu trebao odigrati u nedjelju kada NK Osijek, u Zagrebu, igra s Dinamom.

On i Stanko Mršić, nije tajna, dugo se i dobro poznaju – „Znam dobro Mršića, on je moj prvi trener. Živi u Zadru i redovito ga dobivam na tenisu!“ – Odlično, no mi bi golove, a ne aseve – „Ne mogu reći da sam još u potpunosti spreman, no očekujem da ću dati najbolje u svom debiju pred osječkom publikom u susretu s Istrom.“ – rekao je Blatnjak. Blatnjak je pohvalio i osječke mladiće rekavši kako – „…klub ne mora brinuti za svoju budućnost.“ Hvali Blatnjak i rusku ligu predviđajući joj skoru vrijednost, po igrama i transferima, među tri najvrjednije na svijetu. „Rusima nikakav problem nisu transferi od 15 milijuna eura i to samo raste iz dana u dan!“ – svjedoči Blatnjak.

 Neizostavno pitanje Manchester Unit.– Real, a odgovor iskričav i simpatičan – „Nisam gled´o.Gled´o sam Sulejmana!“ – uz razgovor koji se nastavio, objašnjeno je kako na mjestu gdje spava nema mogućnosti za gledanje pravog kanala, no Blatnjak nije izostavio kako ga je iznenadila visoka pobjeda Dortmund-a nad Srninim i Eduardovim Šahtarom. I za kraj napričasmo se na Ruskom – „понимают русский?“ – „понимать!“

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.