Hrvatski radio

Radio Osijek

Još jedan EPSO u Osijeku

18.03.2013.

12:40

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Europsko prvenstvo u streljaštvo još će se jednom održati u Osijeku i to ove godine krajem srpnja i početkom kolovoza.

Osijek će tako nakon 1985. i 2009. još jednom biti domaćin Europskoga natjecanja u streljaštvu koje će se održati od 21. srpnja do 3. kolovoza, a nastupit će 700 natjecatelja iz 45 europskih zemalja. Uz natjecatelje tu će biti i 300-tinjak pratećega osoblja, a kako je rekao predsjednik organizacijskoga odbora natjecanja Zvonimir Kovačević, na samoj streljani napravit će se manje promjene kako bi se završna natjecanja mogla kvalitetnije medijski popratiti i kako bi se ovaj sport približio televizijskim gledateljima. Prvenstvo će se održati u svim disciplinama streljačke konfederacije osim letećih meta i meta u pokretu. Glavna tajnica natjecanja Mirela Skoko Ćelić očekuje i sportske uspjehe na prvenstvu, ponajprije od mladih reprezentativaca: Martine Lučić, Damira Hegediša, Leona Luke Ćelića i Ivana Petričevića.

Kako bi natjecanje proteklo što kvalitetnije uz što je moguće manje troškove pomoći će i 200-tinjak osoba iz Hrvatskog streljačkog saveza, te Hrvatska vojska. Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo napomenuo je kako će na ovome natjecanju, uz puno manje sredstava nego na prošlom EPSO-u 2009., učiniti puno više. Podsjetio je kako je za natjecanje 2009. godine Grad uložio između 15 i 16 milijuna kuna, a za ovogodišnje prvenstvo do sada su osigurali 200.000 kuna. Istovremeno se 2009. godine kroz natjecanje u Grad vratilo oko 7 i pol milijuna kuna, koliko se, bez obzira na manja ulaganja, očekuje i ove godine. Sudionici današnje konferencije za novinare podsjetili su kako je „Građansko streljačko društvo Osijek“ najstarije sportsko društvo u Hrvatskoj i sljedeće godine slavi 230 godina postojanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.