Hrvatski radio

Radio Osijek

09:31 / 25.01.2016.

Autor: Krunoslav Inhof

Kadeti AK Slavonije - Žito najbolji u Hrvatskoj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za kadete članovi AK Slavonije - Žito osvojili su 9 medalja i titulu najbolje ekipe, a istaknuo se Ivan Paravac državnim rekordom u skoku s motkom preskočivši 411 centimetara.

Nova atletska sezona započela je sjajno za AK Slavoniju - Žito. Mladi atletičari vratili su se s medaljama oko vrata i s drugog ovogodišnjeg državnog natjecanja – Dvoranskog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje održanog 24. siječnja u Rijeci.

Nakon što su mlađi kadeti i kadetkinje prošlog vikenda osvojili pet medalja, stariji kadeti i kadetkinje dodali su novih devet. Klub je dobio i tri državna prvaka, a osvojena su četiri srebra i dvije bronce. Kad je u riječ o broju osvojenih medalja, AK Slavonija-Žito je drugu godinu zaredom najuspješniji klub na ovom natjecanju.

Motkaši su i ovog puta bili u centru pozornosti. Ivan Paravac ponovno je rušio dvoranski državni rekord za kadete. Popravio je nedavno postavljenih 4,10m za 1cm i novi rekord sada iznosi 4,11m. To mu je donijelo prvo mjesto, a odmah iza njega plasirao se još jedan Osječanin - Sven Salaj (3,80m). I u ženskoj su konkurenciji skoka s motkom dominirale članice AK Slavonija - Žita. Sve tri medalje osvojile su članice kluba iz Osijeka: pobijedila je Maja Petričić (2,90m), druga je bila Klara Šoja (2,90m), a treća Barbara Paravac (2,50m).

Osim u skoku s motkom uspješni su Osječani bili i u drugim disciplinama. Sven Salaj je, osim srebra u motki, osvojio i zlatnu medalju u skoku u vis (1,63m) dok je u istoj disciplini viceprvak Hrvatske postao Lovro Glavota (1,60m). Na postolje su se popele i bacačice kugle – Karla Milinković je bila druga (12,20m), a Leonarda Drenić treća (12,15m).

Potpune rezultate možete pogledati na stranicama kluba AK Slavonija - Žito.

Tekst i foto: AK Slavonija - Žito

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.