Hrvatski radio

Radio Osijek

Kadeti Akademije Krpan&Babić prvaci Hrvatske

17.06.2016.

09:02

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Samo četiri tjedna nakon juniorskog podviga, pobjede nad zagrebačkim, četvrtfinalistom europske Lige prvaka Dinamom i osvajanja nacionalnog trofeja, Kupa Hrvatske, sada su i kadeti Hypo-Limač Elektre u Osijek donijeli trofej.

Kadetski članovi Akademije Krpan&Babić u četvrtak su osvojili "Amatersko prvenstvo Hrvatske" u Sesvetama, obranivši tako i novom generacijom kadeta lanjsku titulu. U samo mjesec dana Hypo-Limači su u Osijek donijeli nevjerojatne uspjehe! Kao prvaci 1. Kvalitetne lige NS Osijek, Hypo-Limači su se plasirali za Završnicu prvenstva Nogometnih središta Hrvatske za kadete, a gdje su ih dočekali riječka Lokomotiva, Koprivnica, sinjski Junak i Hrvatski Dragovoljac.

Hypo-Limač Elektra je svladala Lokomotivu rezultatom 3-1, potom Junak iz Sinja s 2-1, da bi remizirali s Hrvatskim Dragovoljcem 0-0, a potom svladali Koprivnicu s 4-0. Poslije 4 utakmice Hypo-Limači su imali 10 osvojenih bodova, isto kao i Hrvatski Dragovoljac, momčad s kojom su odigrali susret bez golova. Istovremeno imali su i jednaku gol razliku, ali su Hypo-Limači postigli više golova na završnom turniru i time osvojiti tiulu prvaka nogometnih središta Hrvatske. Istovremeno, Toni Fruk, kadet Hypo-Limač Elektre, proglašen je najboljim igračem cijelog turnira u Sesvetama: "Poslije završene sezone mogu reći da je ovo vrlo uspješna godina za cijeli klub, za cijelu Akademiju Krpan&Babić. Prvo su juniori osvojili Kup, a sada su i kadeti obranili naslov prvaka. Obrana titule s novom generacijom velika je stvar, ogromna! Čestitam dečkima, zahvaljujem roditeljima, trenerima, rukovodstvu Akademije. Ovo je veliki poticaj dečkima za sljedeću sezonu, za njihove nogometne karijere. Zaslužili su to svojim radom, svaku sekundu veselja", rekao je poslije turnira njihov trener Dražen Jakšetić.

(tekst/foto: Hedgehog Perfections)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.