Hrvatski radio

Radio Osijek

Katia Šegavčić kadetska državna prvakinja u katama

16.11.2020.

17:26

Autor: Radio Osijek

Foto: KK Hrvatski sokol Osijek

Foto: KK Hrvatski sokol Osijek

Foto: - / -

Katia Šegavčić iz osječkog Karate kluba Hrvatski sokol osvojila je zlato u kategoriji kadetkinja na Prvenstvu Hrvatske u natjecateljskoj disciplini kata održanom jučer u Rijeci .

S obzirom na epidemiološke mjere Prvenstvo Hrvatske održano je bez gledatelja, ali je Hrvatski karate savez osigurao prijenos natjecanja uživo sa svih borilišta na posebnom youtube kanalu.
Na prvenstvu za kadete, juniore i U21 nastupilo je 107 natjecatelja/ki u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Karate klub Hrvatski sokol Osijek predstavljali su Fran Seligman i Katia Šegavčić, a prvi put je nastupila i Magdalena Curić
"Svima već poznat po svojim odličnim rezultatima višestruki prvak Hrvatske Fran Seligman 2008. godište nastupio je u kategoriji kadeti (14 i 15 godina) u jakoj konkurenciji od 22 natjecatelja te je sudačkom odlukom dobio 22,34 boda koja nisu bila dovoljna za prolaz u drugi krug.
Magdalena Curić, 2007. godište, nastupila je u kategoriji kadetkinje (14 i 15 godina) te se zbog velikog pritiska nažalost nije plasirala u sljedeći krug.
Višestruka prvakinja Hrvatske Katia Šegavčić 2007. godište nastupila je u kategoriji kadetkinje (14 i 15 godina) u jakoj konkurenciji od 22 natjecateljice. Katia je napravila najveći uspjeh od svih natjecatelja. U sva tri kruga osvojila je najveći broj bodova u svojoj kategoriji – prvi krug 23,60 bodova, drugi krug 24,26 bodova te je u trećem krugu - finalu pobijedila s 24,20 bodova odličnu suparnicu iz Slavonskog Broda. Šegavčić time je osvojila zlatnu medalju i titulu državne prvakinje Hrvatske u kategoriji kadetkinje. Katijin uspjeh je još veći jer ona prema svom godištu trenutno spada u kategoriju mlađe kadetkinje, a ovom pobjedom osvojila je titulu prvakinje u starijoj kategoriji kadetkinje u koju će ući  tek krajem 2021. godine", izvijestili su iz kluba čestitajući natjecateljima i njihovom treneru Zvonku Biondiću na izuzetnom uspjehu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.