Hrvatski radio

Radio Osijek

Kišna utrka na Banovom brdu

18.04.2021.

14:41

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Unatoč kiši u nedjelju je održana utrka "Banovo brdo vertical run & bike" u organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Žuti šešir. Najbrži je bio Lovelos Slovinac, 2. mjesto osvojio je Hrvoje Bašić, a 3. je bila Doris Blažević. Kod biciklista je Josip Samardžić bio brži od Srđana Bodrožića.

U cestovnoj trkačkoj utrci sudjelovalo je 34 natjecatelja, a zbog loših vremenskih uvjeta u biciklističkoj samo dvoje. Kako je napomenuo tajnik "Žutog šešira" Juraj Arambašić, ovo je bila 4. utrka na Banovom brdu u njihovoj organizaciji, a prva kišna: "S obzirom na uvjete došao je zavidan broj trkača i to je bilo za očekivati. To su sve entuzijasti koji uživaju u trčanju i ove ih vremenske prilike nisu mogle spriječiti. Vidite da su neki of njih u kratkim rukavima, kratkim hlačicama, to su ljudi koji i inače trče, koji su u formi", rekao je Arambašić i dodao kako je utrku bilo iznimno teško organizirati s obzirom na epidemiološke mjere: "Prošle godine zbog pandemije ova utrka nije niti održana, no ove smo ju godine htjeli održati kako bismo održali tradiciju pa premda ona bila i malo skromnija. Dobili smo dopuštenje da utrku i održimo, a svih epidemioloških mjera se pridržavamo. Glavni nam je cilj bio potaknuti ljude da borave što više na zraku jer možda smo svi zajedno predugo u zatvorenom", dodao je Arambašić i dodao kako Sportsko rekreativni klub Žuti šešir već 2. svibnja organizira sljedeću utrku, a to će biti popularna gradska utrka "Cener" u sklopu kojega će se od 19 sati trčati utrke od 10 i 5 kilometara.

Na vidikovcu vinske ceste Belje na Banovom brdu, dionicu dugu 6 kilometara s 200 m nadmorske visine, najbrže je otrčao Lovelos Slovinac. Drugo mjesto osvojio je Hrvoje Bašić, a treća je bila Doris Blažević. Kod biciklista je Josip Samardžić bio brži od Srđana Bodrožića.

Banovo brdo - trkači

Banovo brdo - Juraj Arambašić

Galerija
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-
foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.