Hrvatski radio

Radio Osijek

KK Vrijednosnice Osijek: predstavljanje uoči nove sezone

05.10.2017.

14:24

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novu ekipu, ciljeve kluba i nove natjecateljske sezone predstavili su u četvrtak čelnici Košarkaškog kluba Vrijednosnice iz Osijeka .

U odnosu na prošlu sezonu ekipa će biti u poprilično izmjenjenom sastavu, no kako su istaknuli, najmlađa ekipa u prvenstu Hrvatske, s prosjekom od 21 godine i 8 mjeseci, ima velik potencijal. Osijek su, među ostalim, napustili Mustapić, Vuković i Robinson, a došla su sedmorica igrača: Australac Jois, Amerikanac Taylor, Izraelac Levinson, te hrvatski košarkaši Boban, Vrkić, Markulin i Anzulović.

Velik je potencijal ekipa već pokazala kroz pripreme i dvjema pobjedama u europskim utakmicama Alpe Adria Kupa, čime je već izjednačen uspjeh iz prošle sezone ovog europskog natjecanja. Prošle su sezone Osječani kroz 6 utakmica ostvarili 2 pobjede i 4 poraza, a sada već imaju dvije pobjede iz dvije utakmice. Novu sezonu A1 košarkaške lige Osječani će otvoriti već u subotu 7.10. utakmicmom 1. kola u Zagrebu, a trener Vladimir Krstić očekuje pobjedu na startu, te plasman i ove sezone u Ligu za prvaka: "Naš proritet je da pokušamo ove sezone zadržati što smo uspjeli prošlu godinu, a to je da uspijemo osigurati play off. Cilj nam je i da dignemo igru mladih igrača na veći nivo, da slijedimo njihov razvoj, a ne samo da jurimo rezultat. Prvo kolo je u Zagrebu, gdje ne možemo reći da smo favoriti, iako u Zagrebu imaju dosta problema. Prvo je kolo uvijek neugodno, dolazimo im u goste, no mi smo u dosta dobro stanju i idemo ondje ostvariti povoljan rezultat", rekao je trener Vladimir Krstić. 

Dodajmo kako je ove sezone čelništvo KK Vrijednosica ojačano novim članom Uprave Ivanom Mustapićem, te novim sponzorom, a iz kluba očekuju i veći broj gledatelja na utakmicama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.