Hrvatski radio

Radio Osijek

Koliko još ima vremena?

01.08.2013.

18:46

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon tri kola NK Osijek je bez bodova. Slaven Belupo dolazi u petak…

Sjajna maska! Dva staložena čovjeka dočekali su novinare uz osmjeh, no tek se kasnije pokazalo da u njima kipti. Sportski direktor NK Osijeka popizdio je (niste dobro pročitali) na Zlatka Kneza, od danas barem kod Žitnjka, manje popularnog Grgu.  

„Zadnje 3-4 godine, znam jer sam bio i voditelj škole, pokušavamo pomoći klubovima na području cijele regije koliko god je to moguće. Višnjevac, Olimpija, Metalac, Valpovka u svoje vrijeme, Orahovica…Odlazili smo tamo pomoći educirali surađivali na različite načine, evo Višnjevac: Do prije dvije godine trener Ivo Vranješ bio je tamo voditelj škole neslužbeno. Tražili su pomoć. Poslali smo trenera da to pokuša riješiti u svoje slobodno vrijeme i mislim da se tu vidi  ogroman napredak kod tog trećeligaša. Ne da nismo slali igrače u prvu momčad, nego smo slali igrače i u juniorske i pionirske kategorije pokušavajući afirmirati nogomet. Prepoznali smo da NK Višnjevac ima entuzijastu, gospodina Ćurića koji zaista živi za nogomet i to je i nama bio podstrek da im pomognemo i zaista jesmo.“ – vezao je riječi i rečenice Žitnjak

„Prva moja rečenica, kada sam postao sportski direktor NK Osijeka je bila kako ćemo pomoći svim klubovima u regiji!I treneri me napadaju jer dogovaramo utakmice utorak - srijeda po okolnim mjestima kako bi u svim sredinama afirmirali nogomet. Od igračkog kadra u Višnjevcu da ne nabrajam od Krstanovića, Prpića, Bekavca, Andabaka, Žitnjaka, Grafine, Berečića…Dug je popis tih igrača koji su u Višnjevcu i ne vidim gdje smo mi za nesuradnju!?“ – pitao se Žitnjak i odmah odgovorio – „Pa mi zimi kada padne snijeg na uštrb naše momčadi prepuštamo umjetni teren gradskim niželigašima!

Posebno nas je pogodilo da smo bahati!“ – već je ljut bio Žitnjk - „Dosta utakmica sam otišao pogledati, a kada govorimo o bahatosti ni jednu utakmicu nisam pogledao da nisam platio ulaznicu, a jamčim da gospodin u cijelom svom životu nije platio ulaz u Gradski vrt, pa onda treba pogledati tko je tu bahat i tko se na koji način ponaša!“ – zaključio je Žitnjak priču prepustivši pozornost novinara Steinbrückneru. Prvi trener NK Osijeka složio se s Žitnjakom kako ima kvalitetnu mladu momčad no odmah se zapitao koliko ti mladići imaju vremena.

„Što reći, mi nemamo izbora! Poslije nula bodova, poslije zadnjeg mjesta na ljestvici mi moramo tražiti pobjedu koja bi imala ogromno značenje za samopouzdanje tih momaka.“ Steinbrückner je zadovoljan dolaskom Valentina Babića, Frane Vitajića i Gorana Ljubojevića no od njih ne očekuje čudo već nasatavak dobre igre svojih mladića koji su sada dobili iskusnije kolege. Babić i Vitajić bi mogli u igru od prve minute, a Ljubojević će zbog“papira“ čekati slijedeće kolo. Lukić zbog leđa ne trenira od susreta sa Zadrom, mogao bi zaigrati Pušić i Šimunec, a sigurno nastupaju Šorša i Lulić. Unatoč greškama tjekom prethodnih utakmica Steinbrückner neće mijenjati zadnju liniju. Radije s njima satima sjedi i proučava video snimke. I što je još važnije vjeruje im i dalje, a prema vlastitim riječima u potpunosti stoji iza cijele momčadi. Štaci treba vremena, a njega je najmanje. „Jasno nam je da se nogomet igra zbog golova i bodova no lakše je i gubiti kada znaš da ti momčad dobro igra i da će se jednom sve složiti“ – reko je sportski direktor Žitnjak, a prepoznala i osječka publika istančanog ukusa koja je mladiće i nakon izgubljene utakmice nagradila pljeskom. „Hvala istoku, svim navijačima i Kohorti i pozivam ih da nas opet dođu bodriti. Sada nam to možde treba i više no prije!“ – zahvalio je i zamolio Steinbrückner.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.