Hrvatski radio

Radio Osijek

Korosteljev 9. u Anadiji

22.06.2013.

18:21

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Andrej Korosteljev na Svjetskom kupu u Portugalu zauzeo 9. mjesto, osvojio 12 novih bodova, ali mu je za samo jednu poziciju izmaknulo finale.

Gimnastičar GK Inova gim, hrvatski reprezentativac Andrej Korosteljev osvojio je novih 12 bodova na pretposljednjoj ovogodišnjoj etapi Svjetskog kupa u Anadiji.

Andrej je vrlo dobro odradio svoju vježbu na parteru i zauzeo 9. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji od 40 gimnastičara iz cijeloga svijeta. Napravio je samo jednu srednju grešku na posljednjoj dijagonali i samo ga je jedna i pol desetinka djelila do 8. mjesta i ulaska u finale.

"Bitno je da smo ispunili zadani si cilj -ulazak u prvih 12 u kvalifikacijama, osvajanje bodova i približavanje prvoj desetorici na rang listi najboljih svjetskih parteraša", rekao je Andrejev trener Saša Solar. 
Ovo je Andreju posljednje natjecanje u prvom dijelu sezone i sada ga očekuje još par tjedana treninga, učenja novih elemenata prije kratke ljetne pauze nakon koje počinju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u 10. mjesecu u Belgiji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.