Hrvatski radio

Radio Osijek

Krenula prodaja ulaznica, „Sve ispod 10.000 gledatelja je neprihvatljivo”

24.05.2023.

14:02

Autor: Radio Osijek/TM

Krenula prodaja ulaznica za posljednju utakmicu NK Osijeka na Gradskom vrtu

Krenula prodaja ulaznica za posljednju utakmicu NK Osijeka na Gradskom vrtu

Foto: Željko Kovačević / Radio Osijek

Danas je na Ticket pointu kod tribine Zapad počela prodaja ulaznica za utakmicu protiv HNK Rijeka, posljednju koju će NK Osijek odigrati na stadionu Gradski vrt. Redovi su se stvorili i prije otvaranja blagajni.

Utakmica je na rasporedu u subotu, 27. svibnja u 19 sati, a Ticket point kod tribine Zapad radit će do petka od 10 do 18 sati, a na dan utakmice u subotu od 10 do 20 sati. 

Ulaznice su dostupne i online na www.ulaznice.hr (tako kupljene mogu se isprintati ili se može skenirati barkod putem ekrana mobilnog uređaja).

Kako ističu iz NK Osijeka na svojim mrežnim stranicama, svi će navijači uz kupljenu ulaznicu dobiti prigodni šal za oproštaj od Gradskog vrta. „Broj dostupnih šalova je ograničen, a jedna osoba može kupiti najviše pet ulaznica. Prigodni šal dobit će se isključivo uz ulaznice kupljene na Ticket pointu”, pojašnjavaju iz kluba. No, šal će biti u slobodnoj prodaji na bijelo-plavim kornerima u subotu uoči utakmice protiv Rijeke.

Cijena ulaznice je za članove kluba od 4 eura na istočnoj tribini do 33 eura u VIP loži i loži „Ivan Lukačević”. Za one koji nemaju člansku iskaznicu NK Osijeka raspon cijena je od osam do 67 eura.

Očekuje se da će mnogi htjeti biti dio povijesnog trenutka osječkoga nogometa, na tribinama koje mogu primiti oko 20 tisuća gledatelja. „Sve ispod 10 tisuća je neprihvatljivo”, komentar je onih koji „dišu za Bijelo-plave”.

Galerija
Uz ulaznicu NK Osijek poklanja i navijački šal, Foto: Željko Kovačević/Radio Osijek
Krenula prodaja ulaznica za posljednju utakmicu NK Osijeka na Gradskom vrtu, Foto: Željko Kovačević/Radio OsijekKrenula prodaja ulaznica za posljednju utakmicu NK Osijeka na Gradskom vrtu, Foto: NK Osijek/-Krenula prodaja ulaznica za posljednju utakmicu NK Osijeka na Gradskom vrtu, Foto: NK Osijek/-

Rezultat u subotu neće igrati neku veliku ulogu – i Osijek i Rijeka ostaju u vodećem kvartetu, što znači da će Bijelo plavi i predstojećeg ljeta zaigrati na europskoj pozornici, iako partije koje je momčad pružala u nastavku prvenstva nisu ulijevale neki optimizam, tako da su se na trenerskoj klupi u vrlo kratkom vremenu izmijenila tri trenera.

U prvom planu bit će odlazak s mitskog stadiona, koji je, kako je zapisao novinar Nikola Patković, službeno otvoren 21. kolovoza 1977., prvom prvoligaškom utakmicom u Osijeku nakon 21 godine i pobjedom protiv tuzlanske Slobode 2-1. Na oproštaj od Gradskog vrta dolazi Rijeka, s kojom je Osijek te 1977. otvorio svoj povratak u društvo najboljih slavljem na Kantridi 2-1.

Za mnoge će to biti 90 minuta velikih emocija:

“Zaljubiti se u ženu ili muškarca, voljeti svoju djecu, roditelje, bake, djedove, prijatelje, životinje, kućne ljubimce..., voljeti prirodu, grad u kojem si rođen ili si srastao s njim, domovinu, klub, bend... Sve je to prirodno, shvatljivo, prihvatljivo i lako objašnjivo, čovjeku svojstveno.

No, kako objasniti ljubav prema hrpi betona na kojoj si možda doživio više razočaranja nego sretnih trenutaka, kako objasniti emociju prema nečemu što ti emocijom ne može uzvratiti, kako prihvatiti i smatrati dijelom sebe prostor pod otvorenim slavonskim nebom, na kojem te šibaju vjetar, kiša, snijeg, trese -15 stupnjeva, ili te prži +40, a ti uporno želiš biti baš tamo, i baš u tom trenutku, makar oni dolje na terenu pružali još jednu razočaravajuću partiju, od kakvih su ti navijačko srce i duša već odavno oštećeni, ali nema tog liječnika ili medicinskog uređaja koji će te neki sljedeći put odvratiti od ponovnog odlaska na to mitsko mjesto... Kako to objasniti? E, pa upravo tako što znaš da si na tom betonu zato što voliš, zato što osjećaš, zato što imaš emociju.” (Nikola Patković, SN)


Pogled na Gradski vrt

Pogled na Gradski vrt

Foto: Marin Bilandžić / Radio Osijek

Poruka Kohorte s istočne tribine za kraj ere na Gradskom vrtu

Poruka Kohorte s istočne tribine za kraj ere na Gradskom vrtu

Foto: Screenshot / -

Prilog Željka Kovačevića u Dnevniku Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.