Hrvatski radio

Radio Osijek

Krizu rezultata prekinuti pobjedom protiv Istre

12.04.2018.

12:49

Autor: Radio Osijek/VD/KI

Foto: Radio Osijek/Krunoslav Inhof

Foto: Radio Osijek/Krunoslav Inhof

Foto: - / -

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice 29. kola 1. HNL u sklopu kojega ekipa NK Osijeka već u petak u Gradskome vrtu dočekuje Istru, a početak je u 16 sati. Uoči utakmice uobičajenu je konferenciju za novinare održao trener Osječana Zoran Zekić.

Osječani su u rezultatskoj krizi koju žele prekinuti u susretu 29. kola protiv Istre u Gradskome vrtu. Osim rezultata, vrlo će važano biti i kakvu će igru pokazati Osječani, jer je nezadovoljstvo navijača poprilično, a tenzije su velike sa svih strana. "Ja nisam osjetio niti u jednom trenutku da netko nije lojalan ili da netko ne želi. Jednostavno smo došli do nekakvih stvari gdje ne možemo napraviti iskorak i mi smo trenutno u krizi. Ne bih se bavio takvim teškim stvarima, u ovom gradu se svašta priča, ne samo za nogomet, nego općenito. Svatko ima neke svoje ideje. S druge strane, ne znam kako bih to usporedio. Imaš ženu s kojom živiš doma 20 godina, i kuha ti svaki dan dobar ručak ima sedam dana kad se baš ne kuha, a mora kukati, pa ne znači da vas dalje ne voli," kaže Zekić.
Što se samog susreta protiv Istre tiče, trener Osječana neće moći računati na Grezdu, koji je još uvijek ozljeđen, dok su ostali igrači u konkurenciji. Zekić je siguran kako njegova ekipa može više nego što je prikazala u posljednjim susretima te da se jedino pobjedom može izaći iz krize: "Nema tu puno priče. Samo radom i angažmanom se može naprijed uz uvjet da se dogodi nekakav klik u glavama igrača. Nismo zaboravili igrati nogomet, ali u tome svemu moramo biti predaniji. Ja bih volio reći da preko tjedna nemam ni jedan problem što se tiče treninga. U 95 posto situacija, što se tiče angažmana i pristupa, tu zaista ne mogu reći da netko od njih neće. Druga stvar je koncentracija u određenim situacijama, pa se to onda preslikava i na utakmicu", rekao je Zekić.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.