Hrvatski radio

Radio Osijek

Kulešević i Tomas kažnjeni zbog komentara nakon utakmice s Dinamom

18.09.2023.

14:13

Autor: Radio Osijek/TM

Kulešević i Tomas kažnjeni zbog komentara nakon utakmice s Dinamom

Kulešević i Tomas kažnjeni zbog komentara nakon utakmice s Dinamom

Foto: SuperSport HNL / -

Zbog „neprimjerenih komentara” na račun sudaca i suđenja na utakmici s Dinamom sportskog direktora NK Osijeka Ivicu Kuleševića i trenera Stjepana Tomasa sustigla je kazna. Kulešević, uz novčanu, mjesec dana ne smije obavljati svoju funkciju.

Odluke o kaznama nogometnih djelatnika uslijed neprimjerenog komentiranja sudačkih odluka donio je disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer, objavljeno je na mrežnim stranicama SuperSport HNL-a.

Evo obrazloženja i detalja kazne:

Ivica Kulešević (Osijek, sportski direktor) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st.2. DP HNS izriče kazna zabrane obavljanja funkcije mjesec dana koja obuhvaća zabranu ulaska u svlačionice i pripadajuće službene prostorije te pristup klupi za rezervne igrače prilikom odigravanja prvenstvenih ili kup utakmica, odnosno novčana kazna u iznosu od 2.000,00 eura.

Stjepan Tomas (Osijek, trener) kažnjen je zato što je nakon prvenstvene utakmice 7. kola Osijek - Dinamo javno i neprimjereno komentirao suđenje, čime je povrijedio odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova pa mu se na temelju članka 83. st. 1 DP HNS izriče novčana kazna u visini od 1.500,00 eura.

Disciplinski je sudac zbog javnog komentiranja suđenja nakon utakmice 6. kola Istra 1961 - Rudež kaznio i Antu Ercega, igrača Istre i to novčanom kaznom od dvije i pol tisuće eura.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.