Hrvatski radio

Radio Osijek

Kvalifikacije Erste Plave lige u Osijeku 9. i 10. svibnja

08.04.2019.

12:11

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Sedma sezona Erste Plave lige predstavljena je u Osijeku. Jedinstveno je to natjecanje osnovnoškolaca koje organizira Atletski klub ProSport s Erste&Steiermärkische bankom i Erste Plavim mirovinskim fondovima, a na kojem je u prvih šest godina sudjelovalo 22.686 učenica i učenika iz cijele Hrvatske.

Ove godine kvalifikacije će biti održane u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Zadru, Makarskoj, Puli, Kninu i Vukovaru, s finalem u Zagrebu, u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića. Natjecanje u Osijeku bit će 9. svibnja za učenike 5. i 6. razreda, a dan kasnije za učenike 3. i 4. razreda, a i ovaj put partner u organizaciji bit će Atletski klub Slavonija-Žito.

Najavljen je i nastavak kampanje “60 minuta kreni” koja se provodi radi podizanja svijesti o važnosti fizičke aktivnosti kod djece. Time se želi pridonijeti stvaranju zdravije zajednice. Naime, prema mišljenju stručnjaka, djeca bi svakodnevno trebala biti fizički aktivna barem 60 minuta što je, nažalost, zbog suvremenog načina odrastanja, postalo sve rjeđe.

Na konferenciji za novinstvo u dvorani Gradski vrt govorili su, među ostalima, zamjenica osječkoga gradonačelnika Žana Gamoš, voditeljica projekta Erste Plava liga Ivana Brkljačić, predsjednik Uprave Erste&Steiermärkische banke Cristoph Schoefboeck. zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija i osječki skakač s motkom Ivan Horvat.

Predstavljanju su nazočili bivši i aktivni osječki sportašice i sportaši – Mirna Rajle Brođanac, David Šain, Luka Prtljačić i Tomislav Marković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.