Hrvatski radio

Radio Osijek

Ledena Novogodišnja utrka u Osijeku

01.01.2015.

13:15

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvjestotinjak većinom rekreativaca svih generacija sudjelovalo u tradicionalnoj Novogodišnjoj utrci koju 32. put prvog dana u godini organizira Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve". Utrka je humanitarna – uplatom 10 kuna svakog sudionika prilikom prijave, prikupljena su sredstva za Plivački klub osoba s invaliditetom “Delfin”.

Utrka je humanitarna - uplatom 10 kuna svakog sudionika prilikom prijave, prikupljena su sredstva za Plivački klub osoba s invaliditetom "Delfin". Unatoč niskim temperaturama, u podne je u Osijeku bilo -8 °C, i djelomično zaleđenoj stazi odazvali su se sudionici u svih 15 kategorija, pa i oni najmlađi vrtićkoga uzrasta, a pobjednici u svakoj od njih su, zahvaljujući sponzoru, nagrađeni s 200 kuna.


Kako ističu organizatori, natjecateljski dio ovog okupljanja u drugom je planu. Glavni je cilj razmijeniti čestitke i uputiti sportski pozdrav gradu i njezin humanitarni karakter.
Gradski savez za sportsku rekreaciju «Sport za sve» uz pomoć Gradskog društva Crvenog križa  i Školskog športskog saveza,  pod pokroviteljstvom Grada Osijeka  i uz sponzorstvo „Ferivi Co d.o.o.“, nastavlja tradiciju koju je Savez započeo 1982. godine. Novogodišnja se utrka nije održala jedino tijekom ratnih godina (1992. I 1993.), a već 32. put okupljalište je sportaša, sportskih djelatnika i građana na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.