Hrvatski radio

Radio Osijek

Lončarići i Grgić u četvercu na SP-u na Floridi

22.07.2019.

13:11

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: VK Iktus/Denis Boban

Foto: VK Iktus/Denis Boban

Foto: - / -

Braća Anton i Patrik Lončarić te Ivan-Ante Grgić i Fabio Ipsa na Svjetskom prvenstvu u veslanju nastupaju u četvercu bez kormilara mlađih seniora (U23). Osječko-pulsku ekipu u Sarasotu-Bradenton na Floridi povela je Iktusova trenerica Jasminka Kraljević-Čolić.

Natjecanje na Floridi otvara se 24. srpnja, a finalne su utrke u nedjelju, 28. srpnja. 
Hrvatski četverac jedan je od 12 četveraca koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, na stazi Nathan Benderson Park, a na prvenstvu će se natjecati ukupno 700 veslačica i veslača iz 53 države. Kvalifikacijske utrke četveraca počinju u srijedu, repasaž je u četvrtak, polufinalne utrke u subotu, a finalne u nedjelju. 
Četverac Lončarići-Grgić-Ipsa ima međunarodno iskustvo jer je 2017. godine uz vodstvo trenera Krešimira Ižakovića osvojio broncu na Europskom prvenstvu mlađih seniora iako su ga tada činili hrvatski juniori. Okolnosti pod kojima ove godine nastupa hrvatski U23 četverac bez kormilara bitno su se promijenile i bit će zanimljivo vidjeti nastup osječko-pulske kombinacije u Americi nakon brojnih eksperimenata u koje su članovi posade bili uključeni ove godine. Iza njih je tek jedan zajednički nastup na natjecanju i to onaj na Jumbovoj regati u Zagrebu u svibnju na kojoj su uz loše vremenske uvjete za veslanje imali i pristojnu brzinu od 6:07. No, riječ je o iznimno snažnim mladićima koji se jako dobro poznaju i čamac se prilično ubrzao tijekom priprema koje su održane na jezeru Perući od početka srpnja te djelomično u Zagrebu. Ivan-Ante Grgić mlađi je senior već dvije godine dok su Lončarići i Ipsa osamnaestogodišnji vršnjaci koji su tek ove godine ušli u seniorsku konkurenciju. 
Kako je posada odlično uigrana potvrđuju i izjave koje su dali Darku Zibaru (autoru fotografija u ovom članku) nakon posljednjeg treninga održanog na Jarunu. Dečki su u top formi, imaju odličnu brzinu na treninzima, a trenerica Jasminka Kraljević-Čolić ističe kako nema napetosti niti nervoze u posadi što je dobar znak za Sarasotu. Trenericu Jasminku 3/4 posade dobro poznaje jer je ona bila prva trenerica i Grgiću i Lončarićima, a i Fabio Ipsa dobro se uklopio te dodaje kako je i on u Puli na početku veslačke karijere imao - trenericu.  

loncarici-cetverac-na-suhom.jpg

loncarici-cetverac-na-suhom.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.