Hrvatski radio

Radio Osijek

Lončarići među pet hrvatskih posada na veslačkom SP-u U19 i U23

25.07.2022.

22:25

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Hrvatski predstavnici na veslačkom SP-u U-18 i U-23

Hrvatski predstavnici na veslačkom SP-u U-18 i U-23

Foto: Hrvatski veslački savez / -

 Od 25. do 31. srpnja u talijanskom Vareseu održava se svjetsko veslačko prvenstvo do 19 i 23 godine na kojem će nastupiti i pet hrvatskih posada. Među njima su i Osječani sa zagrebačkom adresom, braća Anton i Patrik Lončarić.

Na SP-u će nastupiti.452 natjecatelja iz 61 zemlje, ukupno 36 klasa čamaca - 14 za mlađe od 19 godina i 22 za mlađe od 23 godine.

Hrvatska će na ovom natjecanju imati čak pet posada, tri u kategoriji do 19 i dvije posade u kategoriji do 23.

U kategoriji U19 nastupit će Joshua Nicoscia u samcu, Marin Smoljanović i Ivan Talaja u dvojcu na pariće, te Matej Terlević, Sven Thomas Banović, Matej Galić i Lovre Puh u četvercu bez kormilara.

U kategoriji U23 nastupit će Anton i Patrik Lončarić u dvojcu bez kormilara te Davor Poljančić i Roko Bošković u dvojcu na pariće.

Naša očekivanja su visoka, nadamo se medalji i mislim da to možemo sa sigurnošću reći po prijašnjim rezultatima i medaljama na ovakvim natjecanjima

Patrik Lončarić

"Brat Anton i ja nastupamo u dvojcu bez kormilara. Konkurencija će biti jaka, očekujemo dobru borbu, ali vjerujemo u sebe. Ovo nam je bitno natjecanje jer je ovo naša zadnja godina u kategoriji do 23 godine i onda ulazimo u prave seniorske vode," kazao je Patrik Lončarić.

Najveći broj prijavljenih posada ima domaćin, Italija, a slijede ih Francuska i Velika Britanija. Prijavljene su posade iz svih dijelova svijeta pa tako sudjeluju posade iz Paragvaja, Brazila, Singapura, Tajlanda i brojnih drugih.

"Bit će jaka konkurencija, ali mi smo odradili dobre završne pripreme uoči natjecanja, bez obzira na malo lošije vremenske uvjete koje smo imali, a i pokoju stomačnu virozu. Nadamo se stvarno dobrim rezultatima i idemo puni optimizma," rekao je Toni Urlić, jedan od trenera.

Utrke će se održati na  Lago di Varese, koje je prethodno ugostilo Europsko prvenstvo u veslanju 2021., a iduće će godine biti domaćin drugog Svjetskog kupa u veslanju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.