Hrvatski radio

Radio Osijek

Mađarević: "Iz ove smo godine izvukli maksimum"

22.12.2020.

14:12

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Povodom osvajanja srebrne medalje vježbom na parteru Aurela Benovića i četvrtog mjesta na konju s hvataljkama Roberta Seligmana, ostvarenih na Europskom prvenstvu u Mersinu u Turskoj, konferenciju za novinstvo održalo je Gimnastičko društvo Osijek - Žito.

"Ova je godina bila luda za sve, a mi smo iz nje izvukli maksimum s obzirom na organizacijske kapacitete, natjecateljske treninge i sve skupa, tako da možemo biti zadovoljni. Očekujemo da će sljedeće godine popustiti mjere vezane za koronu. Imamo jako bogatu godinu i planove s pet Chalenge kupova, tri svjetska kupa, svjetskim i europskim prvenstvom, Univerzijadom nakon olimpijade u Kini pa se nadamo da će program biti i realiziran s obzirom na okolnosti koje nas čekaju", rekao je glavni trener GD Osijek - Žito i izbornik hrvatske gimnastičke reprezentacije Vladimir Mađarević.
"Dojmovi su se slegli. Još prošle godine na europskom prvenstvu nisam mogao sanjati da ću samo godinu kasnije postati europski viceprvak i za početak ostvario sam svoj san ali tu ne mislim stati. Htio bih postati konstanta i dalje ostvarivati dobre rezultate te pronositi ime grada i županije širom svijeta. nadam se da će mi to poći za rukom sljedeće godine gdje ću imati priliku ponoviti ovako dobar rezultat na europskom prvenstvu u Baselu, a potom na svjetskom prvenstvu u Japanu", rekao je Aurel Benović.
"Jako je lijepo kada sredina u kojoj živiš prepoznaje tvoj trud i rezultate, a četvrto mjesto je malo razočaranje - imam gorak okus iako sam dao sve od sebe, međutim dogodila se sudačka pogreška i previd onih koji imaju startnu, egzaktnu ocjenu. Turski me je predstavnik prešao 0,33 tisućinke i osvojio nezasluženu medalju, ali idem dalje. Za sada odmaram a u idućoj ću se godini spremati i koliko budem mogao dati sve od sebe ponovno na europskom, svjetskom prvenstvu i kupu u Osijeku, a za ostalo ćemo vidjeti", istaknuo je Robert Seligman.

Aurel Benović

Robert Seligman

Vladimir Mađarević

župan Ivan Anušić

zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.