Hrvatski radio

Radio Osijek

Marin Županović četvrti na mitingu u Češkoj

10.06.2023.

13:45

Autor: Davor Lončarić, HRT Radio Osijek

Marin Županović

Marin Županović

Foto: . / .

Županović se okušao na Czech International Para Athletics Championshipu i u bacanju koplja zauzeo četvrto mjesto.

"Znaju atletičari koliko je teško ponavljati uspješne nastupe na svakom sljedećem natjecanju. Ne mogu baš uvijek ispuniti svoja očekivanja, pa u tom kontekstu gledamo i na sudjelovanje našeg istaknutog člana Marina Županovića u Ostravi. Županović se okušao na Czech International Para Athletics Championshipu i u bacanju koplja zauzeo četvrto mjesto", ponosno ističu u Atletskom klubu Slavonija - Žito..

Kako se oglasio i na svom FB profilu, zadovoljan je činjenicom da je ostvario daljinu koja je bila čak dva metra bolja od njegova osobnog rekorda, ali mu taj hitac nije priznat. Otišlo je koplje preko 24 metra, međutim, šiljak se nije zabio u travu kako je trebao i podignuta je crvena zastavica za neispravan hitac. Inače, pobijedio je Slovak Čuchran s rezultatom 28,29 metara dok se Županović ovaj puta zaustavio na 19,51. Dodao je Marin i kako je nastup u Ostravi samo jedna u nizu njegovih provjera na putu ka ostvarenju vlastitih planova i ambicija u nadolazećem razdoblju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.