Hrvatski radio

Radio Osijek

Marko Mandić: Osnovni je cilj ove sezone zadržati prvoligaški status

12.08.2021.

14:46

Autor: Radio Osijek / KI

foto KK Vrijednosnice

foto KK Vrijednosnice

Foto: - / -

Početkom ovoga tjedna s pripremama za predstojeću sezonu krenuli su košarkaši Vrijednosnica Osijek. Na prvim treninzima na čelu s novim trenerom Markom Mandićem radilo je 12 igrača pod ugovorom, a priključilo im se i nekoliko kadeta i juniora.

Prvim treninzima odazvalo se 12 igrača pod ugovorom: Franco Filipović, Šime Lisica, Vito Porobić, Đorđe Topolović, Luka Špehar, Marko Bošnjak, Matej Tokić, Ivan Pavić, Tadej Tomljenović, Leon Kurepa, Gabrijel Flanjak i Lovro Mudri, te Veljko Budimir i Marin Jurić bez ugovora. Ivan Jelavić se zbog bolesti još ne može priključiti ekipi o kojoj će brigu voditi fizioterapeut Sven Šimunovski.

Kako je istaknuo trener Mandić, osnovni je cilj ove sezone zadržati prvoligaški status: "S obzirom na roster kojim raspolažemo nerealno je očekivati nešto puno više, a za nešto više je potrebno više financijskih sredstava i kvalitetnijih igrača. Gledamo trenutačno i promatramo kako se ponaša konkurencija i s kakvim snagama raspolažu", rekao je trener Mandić i dodao kako se u sljedećih nekoliko dana očekuje se dolazak još nekoliko igrača: "Planiramo se i pojačati u sljedećim danima, a učinit ćemo to kroz tri prijelazna roka tijekom sezone. Vidjet ćemo kroz sezonu kako će se stvari odvijati, a puno očekujemo i od mladih igrača koji će se razvijati i isprofilirati tijekom natjecanja. Ako uspijemo pogoditi s pojačanjima ona mogu puno doprinijeti kvaliteti ekipe. Idemo korak po korak i nemoguće je ulaziti s nekim velikim očekivanjima. Osim toga ne želimo stavljati pritisak i velika očekivanja pred ove mlade igrače. Čak za 80% njih će to biti prva seniorska sezona, a samo 3 igrača imaju neku minutažu u Premijer ligi."

Inače, trener Marko Mandić potječe iz domaćeg trenerskog kadra, bivši je kapetan i višegodišnji klupski trener. Trenirao je mlađe klupske kategorije, bio je trener drugoligaša KK Vukovar i KK Olimp Inspekt-Ing, pomoćni trener U16 reprezentacije Hrvatske na Europskom Olimpijskom Festivalu Mladih u Baku Azerbejdžan, te pomoćni trener Vrijednosnica Osijek Domagoju Kujundžiću i Stipi Šarliji.

Pripreme će KK Vrijednosnice u cijelosti odraditi u Osijeku, a prva pripremna utakmica bit će 19. kolovoza u Pečuhu protiv ekipe Veolia. Dogovara se još nekoliko pripremnih utakmica do 4. rujna, a prvenstvo počinje već 18. rujna.

Javljanje leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.