Hrvatski radio

Radio Osijek

Marković zlatni u Varni

09.05.2015.

22:34

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki gimnastičar Tomislav Marković osvojio je zlatnu medalju na parteru na Svjetskom kupu u bugarskoj Varni.

Marković je u subotnjem finalu slavio s ocjenom 14,833 ispred srebrnog Britanca Jamesa Halla (14,667) i brončanog Slovenca Žige Šilca (14,633).

Nakon osvojenog zlata Tomislav Marković bio je vrlo zadovoljan, posebice jer je nastupao s ozljedom tetive: "Zadovoljan sam, odradio sam svoju standardnu vježbu. Ja očito svake godine moram osvojiti bar po jedno zlato. Iako, nadam se da ovo nije zadnje za ovu godinu, jer sad nas čeka Svjetski kup u Anadiji, a pogotovo bih htio biti dobar na SK u Osijeku u rujnu. Moj osnovni cilj za ovu godinu bio je ući u europsko finale i obraniti ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Prvo sam uspio, a i s drugim sam na dobrom putu."

Na Svjetskom kupu u Bugarskoj nastupili su još dva Osječana. Andrej Korosteljev na parteru i Robert Seligman na konju s hvataljkama, no ispali su u kvalifikacijama. Andrej Korosteljev ponovno je krenuo s početnom ocjenom 16.5, no uz dosta maih pogrešaka i dva iskoraka izvan partera, to je bilo dovoljno za 12. mjesto. Na konju s hvataljkama Robert Seligman je u kvalifikacijama zauzeo 11. mjesto s ocjenom 14.100.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.