Hrvatski radio

Radio Osijek

Međunarodna kanuistička regata na Dunavu

19.07.2013.

09:32

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najduža svjetska riječna kanuistička regata drugi put prolazi kroz Hrvatsku. Na 58. Tour International Danubien (TID) 2013. sudjeluje i ekipa HRT-a.

U petak, 26. srpnja 2013., stotinjak sudionika 58. TID-a iz cijeloga svijeta stići će Dunavom iz Mađarske i proveslati hrvatskom dionicom regate te stići na cilj etape u Vukovaru. Sudionici će noćiti u kampu ispred dvorca Eltz. Za sudionike je organiziran doček i razgledavanje dvorca. U subotu ujutro kreće se na sljedeću etapu prema Iloku i potom do Novog Sada. Regata završava 5. rujna u Crnom moru, 2516 km od starta u Ingolstadtu u Njemačkoj.

Za sudjelovanje na hrvatskoj etapi ove godine je prijavljena i kanuistička reprezentacija SD HRT-a. Čine ju članovi nove kanuističke sekcije, novinari, tehnički i drugi stručnjaci zaposleni u HRT-u.

 

Hrvatska je u listopadu 2011. godine pristupila konferenciji podunavskih zemalja i postala organizator lokalne dionice. Ove godine se ponovno vesla hrvatskim tokom Dunava, koji pruža jednu od najljepših slika očuvanja naplavnih ekosustava i meandriranja europske žile kucavice.

Prema sadašnjim najavama, Hrvatska bi već 2016. godine trebala postati nositeljica organizacije regate. Zemlje konferencije izmjenjuju se svake godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.