Hrvatski radio

Radio Osijek

Mlada preponašica Mia Wild osvojila zlato

29.07.2022.

22:06

Autor: Radio Osijek/TM

Mia Wild na postolju u Banskoj Bistrici

Mia Wild na postolju u Banskoj Bistrici

Foto: Screenshot / -

U slovačkoj Banskoj Bistrici 16-godišnja Mia Wild, članica Atletskog kluba Slavonija Žito osvojila je zlato na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u utrci na 100 m prepone. Istodobno je istrčala svoj osobni rekord (13,46).

Galerija
Hrvatska zastava na Europskom olimpijskom festivalu mladih, Foto: Screenshot/-
Osvajačica zlatne medalje Mia Wild, Foto: Screenshot/-

„Mia Wild ne prestaje nizati uspjehe: Upravo se, zajedno s trenerom Sašom Šešumom i ostatkom hrvatske reprezentacije, nalazi na Europskom olimpijskom festivalu mladih. Nakon jučerašnjih kvalifikacija, koje su ju odvele direktno u finale discipline 100m s preponama (14,12), danas u finalnoj utrci istrčava osobni rekord (13,46) koji je bio nedostižan za ostale natjecateljice i samim time osvaja zlatnu medalju. Velik je to uspjeh za nju, ali i za Atletski klub "Slavonija-Žito" koji svake godine bilježi značajne međunarodne uspjehe, kao i pozive u hrvatsku atletsku reprezentaciju”, priopćili su iz kluba.


Perspektivna preponašica AK Slavonija Žito ove godine bilježi izvrsne rezultate. Na Europskom prvenstvu za mlađe juniore početkom mjeseca u Jeruzalemu u toj je disciplini osvojila 11. mjesto, Odmah Nakon toga na Juniorskom prvenstvu u Zagrebu istrčala je normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo U20, što će se početkom kolovoza održati u kolumbijskom Caliju.

Valja istaknuti da Mia Wild ove godine iz natjecanja u natjecanje popravlja svoj vlastiti rekord.


„Doček naše zlatne atletičarke bit će organiziran u ponedjeljak (1. kolovoza) ispred AK Slavonija-Žito Osijek, a o detaljima ćete biti obaviješten naknadno”, poručuju iz kluba.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.