Hrvatski radio

Radio Osijek

Mlade hrvatske odbojkašice u Osijeku

23.07.2020.

18:59

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Hrvatska ženska juniorska odbojkaška reprezentacija od 5. srpnja je u Osijeku gdje se priprema za Europsko prvenstvo koje se igra u Osijeku i Zenici od 22. do 30. kolovoza. Prvenstvo će biti prvi službeni odbojkaški događaj u Europi nakon početka pandemije koronavirusa, a igrat će se bez gledatelja.

Hrvatske su odbojkašice u četvrtak doznale i protivnike u skupini protiv kojih će igrati u Osijeku, a to će biti Francuska, Njemačka, Turska, Bugarska i Rusija. Izbornik Saša Ivanišević rekao je kako informacije o protivnicima tek počinju prikupljati iako već ponešto o nekima od njih i znaju budući da su prije dvije godine iste ekipe igrale na kadetskom prvenstvu: "Znamo da su Ruskinje uvjerljive prvakinje Europe, a da su Turska i Bugarska na tom prvenstvu bile 3. i 4. Tako da ako ćemo gledati skupinu mislim da smo izvukli najteže moguće protivnike. Budući da igramo na domaćem terenu, iako bez gledatelja, dat ćemo od sebe maksimum i jedva čekamo natjecanje", rekao je Ivanišević i napomenuo kako je Osijek uvijek odličan domaćin te pohvalio uvjete u kojima rade.

Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić dodao je kako je Osijek zaslužio biti domaćin ovakvom natjecanju i ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji: "Najviše nam je žao što će se igrati bez gledatelja jer sam uvjeren da bi atmosfera bila odlična, no što je tu je. Potrudit ćemo se napraviti najbolje što možemo, a od 5 ekipa samo će dvije izboriti završnicu u Tuzli. Posljednje dvije ekipe idu kući dok će vrlo vrijedno biti i 3. mjesto zbog činjenice da 6 prvoplasiranih ekipa ima prigodu za plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine", rekao je Žanić i dodao kako će ekipa sigurno biti spremna.

Od trenutačno 16 reprezentativki do početka prvenstva će se iskristalizirati 12 najboljih. Među njima mjesto će pokušati izboriti i 3 Osječanke: Dijana Karatović, Mia Kainz i Petra Dugandžić koje su vrlo bitne karike u ekipi. Uz njih se još pripremaju, te se nadaju da će do kraja kolovoza u Osijeku ostati: Karla Antunović, Zorana Brčić, Ana Ištuk, Mia Bilušić, Mirta Freund, Andrea Mihaljević, Veronika Budimir (Mladost), Mara Štiglić, Andrea Koraca (Rijeka), Eva Krišto (Olimpik), Jelena Zdilar (Marina Kaštela), Rebbeca Scoria i Larisa Pauletić (Poreč).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.