Hrvatski radio

Radio Osijek

Možnik po vazu, Tomi po A kategoriju, Robi vježba za svjetsko…

13.09.2013.

09:40

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 13 sati kreće 5. svjetski Grand prix Osijek Žito chellange kupa

U osječkoj dvorani Gradski vrt danas su na rasporedu kvalifikacijska natjecanja. U 13 sati počinje prvi dio natjecanja, a nastavak je iza stanke od 15 i 15 do 15 i 45. Sutra i prekosutra su finalna natjecanja od 18 do gotovo 21 sat uz svečano otvorenje u 19 i 15 te svečanost dodjela medalja iza 20 sati i 15 minuta. Program nedjeljnog finala je u istoj satnici. Ulaz u dvoranu danas je besplatan, a u subotu i nedjelju ulaznica stoji 20 kuna. U subotu nakon finalnih natjecanja, a tijekom dodjele medalja bit će održan koncert violončelistice Ane Rucner, a nakon nedjeljnih finala gledatelje će zabavljati osječki vokalni sastav Akvarel.

Boje hrvatske brane Ema Kajić, Stella Petran, Filip Ude, Andrej Korosteljev, Anton Kovačević, te redom koje ćete čuti  Tomislav Marković, Robert Seligman i pobjednik ovosezonskog natjecanja na preči i prije nastupa u Osijeku Marijo Možnik.

„Uoči dolaska u Osijek već sam osigurao prvo mjesto pa nastupam rasterećen,“ rekao je Mario Možnik i dodao: "Pripremio sam vježbu za kvalifikacije pa ako prođem u finale Osječani će vidjeti i vježbu koju sam pripremio za Svjetsko prvenstvo.“ Na pitanje može li pobijediti Nizozemca Epke Zonderlanda Možnik je pitao: „´ko je taj? (smijeh) Šalim se. On je priča za sebe. Olimpijski prvak koji će sigurno isprobati najtežu vježbu kojom će pokušati napasti zlato i na Svjetskom prvenstvu!“

Publika će na noge uz Roberta Seligmana i Tomislava Markovića iz GD Osijek Žita i Andreja Korosteljeva iz Inove gim. Seligman bi mogao preskočiti olimpijskog i svjetskog prvaka, Mađara Krisztiana Berkia i doći do drugog mjesta iza Slovenca Saše Bertoncelja, koji će Robertu i Filipu Udeu biti glavna konkurencija na konju s hvataljkama. Seligman je priznao kako još “brusi“ formu za Svjetsko prvenstvo, no i kako nema boljeg adrenalina od osječke publike. Robertov klupski kolega Tomislav Marković još se potajno nada mjestu među četvoricom najboljih na parteru, što bi mu sljedeće godine osiguralo nastup na izbornom turniru iz A kategorije. „To je natjecanje na kojem sam dva puta pobijedio,“ reko je Marković koji se za početak nada ulasku u finale. Parter mu je, prema vlastitim riječima, „legao“. Plasmanu u finale partera nada se i najmlađi osječki gimnastičar Andrej Korosteljev. Bit će mu to drugi nastup u Gradskom vrtu.

Debi u Osijeku imat će mladi Zagrebčanin Anton Kovačević. Prije Osijeka imao je provjeru na turniru u mađarskom Szombathelyju. Nastupit će na preči.

Hrvatsku žensku gimnastiku predstavljat će dvije darovite vježbačice, Riječanka Ema Kajić i Čakovčanka Stella Petran. Ema na preskoku i tlu dok će Stella odraditi čak tri vježbe - parter, tlo i gredu.

 

Petak, 13. rujna

13.00 – 17.30 kvalifikacije

Subota, 14. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Parter (muški)
18.30 Konj s hvataljkama (muški) i preskok (žene)
19.15 Svečano otvaranje natjecanja
19.30 Karike (muški) i dvovisinske ruče (žene)
20.00 – ceremonija dodjele medalja + nastup violončelistice Ane Rucner

Nedjelja, 15. rujna
FINALA PO SPRAVAMA
18.00 Preča (muški)
18.30 Ruče (muški) i parter (žene)
19.15 Preskok (muški) i greda (žene)
20.00 - ceremonija dodjele medalja + nastup vokalnog sastava Akvarel

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.