Hrvatski radio

Radio Osijek

Na košarkaškom ABA Liga 2 turniru u Osijeku 14 ekipa iz 5 država

08.11.2021.

13:05

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Osijek je od ponedjeljka 8.11. do petka 12.11. domaćin drugog od 5 turnira druge ABA lige. U gradu će boraviti 13 košarkaških klubova iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, a u maloj dvorani Gradskoga vrta bit će odigrano 14 utakmica.

Kako je istaknuo sportski direktor ABA Lige Milija Vojinović ABA 2 liga u Osijeku nije samo promidžba sporta i košarke već i jedan turistički događaj: "Grad Osijek i Osječko-baranjska županije bit će centar regionalne košarke u ovome tjednu, a uz Grad i Županiju zahvaljujem i Košarkaškom klubu Vrijednosnice kao domaćinu. Svi sudionici imaju samo riječi hvale domaćinima i znam da u Hrvatskoj ljudi s velikim emocijama doživljavaju košarku. ABA liga je pokretač regionalne košarke, a osim sportske povezanosti cilj je povezati regiju i kroz turizam, ekonomiju prijateljstva", rekao je Vojinović.

Direktor domaćeg Košarkaškog klub Vrijednosnica Renato Martinko pozvao sve ljubitelje košarke da podrže domaći klub: "Bili smo organizatori utakmica za kvalifikacije za SP u košarci protiv Litve i Mađarske, što je jedan viši nivo od ovoga, ali što se organizacijski tiče ovo je najveći događaj koji je bio uopće u košarci. Od ponedjeljka do petka u Maloj dvorani Gradski vrt odigrat će se čak 14 utakmica, nastupit će 114 momčadi iz 5 država. Vrijednosnice Osijek igraju u utorak protiv Sutjeske iz Nikšića, a u petak im je protivnik MZT Skopje Aerodrom. Rezultatskog imperativa nema, a sam nastup na ovom međunarodnom natjecanju bit će ogromno iskustvo za igrače i klub. Gledateljima će biti dnevno ponuđene tri utakmice u terminima od 15, 18 i 21 sat", rekao je Martinko.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin je istaknuo važnost ovog natjecanja za Grad Osijek: "Grad Osijek se i ranije dokazao kao odličan domaćin velikih sportskih natjecanja, od ekstremnih sportova do gimnastičkih kupova, u streljaštvu i drugim sportovima. Ovo nam je važno jer upravo ovakvi veliki sportski događaji kao i sportaši koji borave u Gradu Osijeku su poticaj razvoju osječkog sporta, oni su motivacija i poticaj mladima da se bave sportom", rekao je Vulin.

Podsjećamo, prvi turnir ABA2 lige odigran je u Zlatiboru, a Osječani su doživjeli dva poraza u dvije utakmice i imat će jednu od mlađih ekipa u toj ligi.

Cijena ulaznice za utakmice Vrijednosnica je 20 kuna, a ulazak na ostale susrete je slobodan. Ulaznice se uz COVID potvrdu ili negativan test na koronu mogu uzeti odmah po ulasku u malu dvoranu, isključivo na južni ulaz Gradskog vrta.

Milija Vojinović

Renato Martinko

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.